Jei norite ko nors naminio ir aromatingo, paruoškite meduolius ant kefyro su medumi. Šie skanėstai yra lengvi, su rausva plutele ir minkštu viduriu. Jie ruošiami be retų ar brangių produktų, o rezultatas jus maloniai nustebins. Traškumas viršuje ir minkštumas viduje – kaip tik tai, ko reikia jaukiam arbatos vakarėliui.

Kuo įdomus būtent šis variantas?
- Nereikalauja daug laiko.
- Visas sudedamąsias dalis rasite nevaikščiodami į parduotuvę.
- Medus atskleidžia ypatingą skonį ir padaro aromatą ryškesnį.
- Iškart po kepimo meduoliai paruošti vartoti.
- Tinka ir suaugusiesiems, ir vaikams.
Ko jums reikės: – Meduolių, meduolių, meduolių, meduolių, meduolių, meduolių, meduolių, meduolių, meduolių, meduolių, meduolių:
- kefyro – 350 ml;
- cukraus – 150 g;
- trynių – 2 vnt;
- 1 baltymo;
- skysto medaus – 15 ml;
- augalinis aliejus – 45 ml;
- geriamoji soda – 1 šaukštelis.
- miltai – 2,5 valg.

Cukraus apvoliojimui:
- baltymų – 1 vnt;
- cukraus – 90 g.
Darbo eiga:
- Išmaišykite cukrų ir medų, sudėkite trynius ir baltymus. Viską išmaišykite mikseriu iki vientisos masės.
- Supilkite kefyrą ir aliejų, suberkite sodą, tada palaipsniui įmaišykite miltus. Minkykite tešlą, kol ji taps elastinga, nelipni.
- Išlyginkite ją į maždaug 1 cm storio sluoksnį. Stikline išpjaukite apskritimus.
- Sudėkite gabalėlius ant kepimo skardos ir siųskite į orkaitę. Kepkite 185 laipsnių temperatūroje apie 25 minutes.
- Tuo tarpu pagaminkite fondantą: kiaušinių baltymus išplakite su cukrumi iki vientisos masės.
- Mišiniu aptepkite karštus meduolius, leiskite šiek tiek nudžiūti ir užtepkite antrą sluoksnį. Po to vėl dėkite į orkaitę 10 minučių.

Naudinga žinoti: jei meduolius sudėsite į stiklainį sandariu dangteliu, jie ilgai išliks minkšti ir kvapnūs. Jei vaišinsite artimuosius, jie tikrai paprašys recepto.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.