Mėgstamiausias Čingischano maistas – mėsos kepimas su akmenimis

Per Čingischano žygius jo virėjai turėjo specialių patiekalų. Jie turėjo gaminti daug ir greitai, todėl dažnai naudojo akmenis, kad maistas būtų įkaitęs iš vidaus. Pasakojama, kad vieną iš tokių patiekalų vadas labai vertino – jis buvo pavadintas mėgstamiausiu Čingischano maistu.

Iš esmės tai katilinėje troškinta mėsa, tačiau akmenys patiekalui suteikia ypatingo prieskonio. Jie įkaista daug greičiau nei mėsa ir paskirsto šilumą viduje. Mogolos taip pat pastebėjo, kad jei į kazaną ant ugnies pridėsime akmenų, jie maistą įkaitins greičiau ir tolygiau.

Tačiau grįžkime prie mūsų patiekalo

.

Pagrindas yra mėsa, svogūnai ir daržovės. Tačiau pirmiausia ant dugno dedame akmenų. Tada ateina eilė smulkintiems svogūnams.

Siūlome paragauti:  Salotos "Gluttony" šventiniam stalui. Tinka bet kokiai šventei

Ant svogūnų pagalvės dedame mėsą – gabalėlius išlaisviname nuo riebalų ir padarome palyginti plonus – ne daugiau kaip pusantro centimetro.

Kitą sluoksnį uždengiame mėsą svogūnais ir viršų, o ant svogūnų dedame antrą sluoksnį akmenų.

Ant viršaus dedama aštrioji paprika ir šiek tiek česnako.

Šiuo metu pasiruošimas baigtas ir mums belieka troškinti mėsą

.

Čingischano patiekalas, kaip maisto gaminimo būdas, garantuotai atsidurs dėmesio centre. Puikus variantas, kaip padaryti programą savaitgalio svečiams

!
44

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Siūlome paragauti:  Tik 1 trivialus ingredientas ir Olivier bus geresnis. Paprastas produktas, bet skonis - karališkas

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *