Sako, šis receptas labai populiarus viename garsiame Monrealio restorane, nusprendžiau pabandyti kitą dieną ir mums labai patiko. Labai skanu, net įtraukiau į savo šventinį meniu. Rekomenduoju iš karto ruošti 2 porcijas.
Kiaulienos šonkauliukai orkaitėje, kanadietiško stiliaus.
Receptas:
Kiaulienos šonkauliukai -1200 gr.
Obuolių padažas – 100 gr.
Kečupas – 100 gr.
Sojų padažas – 3-4 šaukštai.
Sausas česnakas – 1/2 šaukštelio.
Saldžioji paprika – 1/2 šaukštelio.
Juodieji pipirai – 1/2 šaukštelio.
Cinamonas – 1/2 šaukštelio.
Rudasis cukrus – 2 šaukštai.
Citrina – 1/2 vnt.
PARUOŠIMO METODAS
Paruošiame padažą. Į dubenį įdėkite 100 gramų obuolių padažo, galite paimti iš kūdikių maisto. Įpilkite 100 gramų kečupo, 2 valg. rudojo cukraus, įpilkite 3-4 šaukštus sojų padažo, pusės citrinos sulčių.
Dabar pridėkite pusę arbatinio šaukštelio prieskonių. džiovinto česnako, pusės arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų, pusės šaukštelio. saldžiosios paprikos ir pusės šaukštelio. cinamono.
Jei nemėgstate cinamono, jo dėti nereikia, tačiau jis suteikia šventinio aromato ir neįprasto skonio. Viską gerai išmaišyti.
Imame 1 kg 200 gramų kiaulienos šonkauliukų, užpilame gautu marinatu ir sumaišome šonkauliukus . Palikite marinuotis 30 minučių, jei turite laiko, daugiau.
Praėjus 30 minučių, šonkauliukus išdėliokite ant kepimo skardos, uždenkite folija ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 220 laipsnių temperatūroje 50 minučių. Dabar nuimkite foliją, jei skysčio per daug, reikia šiek tiek nusausinti.
Užpilkite padažu ir kepkite orkaitėje iki auksinės rudos spalvos dar 30-40 minučių, padažu užpilkite šonkauliukus kas 10-15 minučių. Gatavus šonkauliukus patiekite prie stalo. Minkštas, sultingas, aromatingas ir skanus. Išbandykite, aš tikiu, kad jums taip pat patiks.