Nedaugelis žmonių tokiu būdu gamina moliūgą, ir veltui. Mes jį kepame su česnaku ir baziliku, ir jis gaunasi toks skanus, kad net gurmanai prašo daugiau.

O receptas elementarus. Paimkite apie 700 gramų moliūgo, 30 mililitrų augalinio aliejaus. 4 skilteles česnako, baziliko, baltųjų pipirų pagal skonį ir druskos. Atsargiai nulupkite moliūgą. Ir supjaustykite peiliu lygiomis riekelėmis, jas supjaustykite gabalėliais. Kol kas atidėkite moliūgą į šalį ir kibkite prie padažo.

Į negilų dubenį supilkite augalinį aliejų ir suberkite visus prieskonius. Česnaką perspauskite per presą ir sudėkite į padažą. Viską gerai išmaišykite.

Įdėkite dubenį į dubenį ir supilkite gautą padažą. Padėkite ant kepimo skardos, paskirstykite vienu sluoksniu. Įdėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių.
Ir viskas, patiekite moliūgą. Jį galima patiekti kaip garnyrą arba kaip atskirą patiekalą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

