Ingredientai:
miltai – 180 g
sviestas (arba margarinas kepiniams) – 90 g
cukrus – 3 šaukštai. l.
vanduo – 2 šaukštai. l.
Įdarui:
obuoliai 5-6 vnt. (vidutinio dydžio)
cukrus – 3-4 šaukštai.
sviestas – 60 g
citrina – 1 vnt
Paruošimas:
Miltus, cukrų, sviestą sumaišyti, supjaustyti gabalėliais ir sutrinti iki trupinių.
Supilkite ledinį vandenį ir minkykite tešlą.
Tešlą plonu sluoksniu paskirstome ant formos (geriausia spyruoklinės formos), suformuojant apie 1-1,5 cm kraštelius.
Obuolius supjaustykite griežinėliais ir apšlakstykite citrinos sultimis.
Keptuvėje įkaitinkite sviestą, suberkite 3-4 šaukštus cukraus ir pakaitinkite apie 3-4 minutes.
Tada suberkite obuolius, troškinkite, kol pusiau iškeps, atsargiai maišydami, kad nesubyrėtų ir nepavirstų tyrele.
Ant tešlos be sulčių dėkite obuolius!!!. Mums dar reikės sulčių.
Kepti 170-180 laipsnių temperatūroje. per 40-45 minutes.
Užpilkite gatavą pyragą likusiomis obuolių sultimis!
Ant viršaus uždėkite sviesto gabalėlius ir pabarstykite 1 šaukštu cukraus.
Dėkite ant viršutinės orkaitės grotelės 4-5 minutėms, kol obuoliai lengvai karamelizuosis.
Pyragą atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą 4-5 valandoms.
Mėgaukitės arbata!