Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Nebrangus sezoninis obuolių pyragas: skanus ir sultingas

Ingredientai:

miltai – 180 g
sviestas (arba margarinas kepiniams) – 90 g
cukrus – 3 šaukštai. l.
vanduo – 2 šaukštai. l.

Įdarui:

obuoliai 5-6 vnt. (vidutinio dydžio)
cukrus – 3-4 šaukštai.
sviestas – 60 g
citrina – 1 vnt

Paruošimas:

Miltus, cukrų, sviestą sumaišyti, supjaustyti gabalėliais ir sutrinti iki trupinių.

Supilkite ledinį vandenį ir minkykite tešlą.

Tešlą plonu sluoksniu paskirstome ant formos (geriausia spyruoklinės formos), suformuojant apie 1-1,5 cm kraštelius.

Obuolius supjaustykite griežinėliais ir apšlakstykite citrinos sultimis.

Keptuvėje įkaitinkite sviestą, suberkite 3-4 šaukštus cukraus ir pakaitinkite apie 3-4 minutes.

Tada suberkite obuolius, troškinkite, kol pusiau iškeps, atsargiai maišydami, kad nesubyrėtų ir nepavirstų tyrele.

Ant tešlos be sulčių dėkite obuolius!!!. Mums dar reikės sulčių.

Siūlome paragauti:  Obuolių štrudelis trapioje tešloje: nustebinkite savo artimuosius gardžiais kepiniais

Kepti 170-180 laipsnių temperatūroje. per 40-45 minutes.

Užpilkite gatavą pyragą likusiomis obuolių sultimis!

Ant viršaus uždėkite sviesto gabalėlius ir pabarstykite 1 šaukštu cukraus.

Dėkite ant viršutinės orkaitės grotelės 4-5 minutėms, kol obuoliai lengvai karamelizuosis.

Pyragą atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą 4-5 valandoms.

Mėgaukitės arbata!

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 3 / 5. Balsų skaičius: 3

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalink receptu su draugais!
Parašykite komentarą!