Neįtikėtinai skanus obuolių pyragas. Viską sumaišykite ir pašaukite į orkaitę: paprasta ir skanu.

Vienas paprasčiausių pyragų turėtų būti laikomas obuolių pyragas. Tiesa ta, kad šio pyrago receptų galima rasti daugelio šalių virtuvėse

. Žinoma, kad obuolių pyragai mėgstami Jungtinėse Amerikos Valstijose, taip pat Europoje, Azijoje ir net Afrikoje. Paprastai europiečiai ir amerikiečiai ruošia atvirą pyragą su saldžiu įdaru. Azijoje mėgstama obuolius sumaišyti su tešla, Rytuose dedama prieskonių ir cinamono

. Mūsų šalyje obuolių pyragai traktuojami paprasčiau. Juos galima paruošti iš paprastų ingredientų ir gana greitai. Yra specialių momentinių obuolių pyrago receptų.

Obuolių pyrago ingredientai:

  • Kiaušiniai – 3 vnt;
  • druskos – žiupsnelis;
  • Cukrus – 130 g;
  • Vanilinio cukraus – 1 šaukštelis;
  • Miltai – 300 g;
  • kepimo milteliai – 10 g;
  • Sviestas – 70 g;
  • Pienas – 180 ml;
  • Obuoliai – 3 vnt.
Siūlome paragauti:  Saldžios varškės bandelės su obuoliais. Taip jas kepdavo mano senelė: 1960 m. receptas.

Obuolių pyrago paruošimas:

Į dubenį su kiaušiniais supilkite vanilinį ir klasikinį cukrų, druską. Maišytuvu plakite kiaušinius, kol gausis puri balta masė

. Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, ½ jų persijokite į kiaušinių masę. Mentele švelniai išminkykite pyrago tešlą. Į puodą

sudėkite sviestą ir supilkite pieną. Ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą piene ir supilkite jį į tešlą

. Į tešlą persijokite antrąją dalį miltų ir kepimo miltelių ir toliau minkykite tirštą tešlą. Kepimo indą išklokite pergamentu – sieneles ir dugną

. Ant paviršiaus lygiu sluoksniu paskleiskite pirmąją tešlos dalį. Supjaustykite nedideles plonas obuolių skilteles ir uždenkite jas ant tešlos viršaus

. Uždenkite obuolių sluoksnį antrąja tešlos dalimi ir išlyginkite.

Нереально вкусный яблочный пирог. Все смешал и в духовку: просто и вкусно

Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.

Siūlome paragauti:  Sultingas ir švelnus "Medovik". Originalus receptas per 30 minučių

Нереально вкусный яблочный пирог. Все смешал и в духовку: просто и вкусно

Нереально вкусный яблочный пирог. Все смешал и в духовку: просто и вкусно

Jei norite, prieš kepdami pyragą galite pabarstyti migdolų trupiniais. Iškepusį pyragą papuoškite vaniliniu cukrumi.

76

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 5 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *