Vištienos ir bulvių pyragas – paprastas, bet nepaprastai skanus patiekalas, kuris iškart sukelia asociacijas su namų jaukumu ir šeimos pietų šiluma. Šis klasikinis pyrago variantas dėl sotumo ir universalumo vis labiau populiarėja įvairiose virtuvėse. Pyragas
sujungia švelnų vištienos įdarą ir aromatingas bulves, kurios harmoningai papildo viena kitą, sukurdamos sodrų skonį.
Pyrago gaminimas paprastai nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių, todėl puikiai tinka bet kokio lygio namų šeimininkams.
Priklausomai nuo pageidavimų, į įdarą galite pridėti įvairių daržovių, prieskonių ar net grybų, kurie leidžia paįvairinti kepinių skonį.
papasakosime, kaip paruošti namų
Tešlai skirti ingredientai:
- Miltai – 400 g;
- Druska – 1 šaukštelis;
- raugas – 10 g;
- Sviestas – 150 g;
- grietinė – 200 g;
- Kiaušinis – 1 vnt.
Įdarui skirti ingredientai:
- Vištiena – 500 g;
- bulvės – 2 vnt;
- svogūnai – 2 vnt;
- Druska – šaukštelis;
- Sviestas – 30 g.
Vištienos ir bulvių pyrago paruošimas:
Miltus persijokite su kepimo milteliais ir druska, į mišinį įdėkite sviesto ir sumalkite į trupinius. Į trupinių mišinį įmuškite kiaušinį ir grietinę ir greitai
išminkykite
tešlą.
Tešlą išminkykite, ji neturi būti lipni
.
Įdėkite gumulėlį į celofaną ir pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą
. Įdarui smulkiai supjaustykite vištieną, svogūnus, bulves, druską ir sumaišykite ingredientus dubenyje. Padalykite tešlą į dvi lygias dalis ir abi iškočiokite į kepimo formos dydžio lakštus
. Vieną
tešlos
lakštą įdėkite į pergamentu išklotą formą. Į sluoksnį paskleiskite įdarą ir paskirstykite jį po visą paviršių.
Ant įdaro dėkite sviesto gabalėlius. Antrajame sluoksnyje padarykite lygiagrečius pjūvius, juos susukite
. Uždėkite antrąjį sluoksnį ant įdaro, užspauskite kraštus.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 45-50 minučių, prieš tai tešlos viršų patepkite kiaušinio tryniu.
Jei norite, pyragą galite apibarstyti sezamo sėklomis. Gausite aromatingą ir sotų pyragą su vištiena ir bulvėmis.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.