Neįtikėtinai skanus žuvies suktinukas. Užkandis lengvai sūdyta skumbrė: puikus užkandis šventiniam stalui

Sūdyta žuvis pradėta ruošti maždaug XV amžiuje. Jūreiviai pradėjo sūdyti žuvį, kad ji ilgiau išsilaikytų laive. Pirmąja sūdyta žuvimi reikėtų laikyti silkę. Beje, anksčiau silkė buvo laikoma vargšų maistu. Po sūdymo ja susidomėjo net aukštesniųjų klasių bajorai

. Vėliau žmonės pradėjo sūdyti skumbres. Ši žuvis savo skoniu skyrėsi nuo įprastos silkės. Dėl šios priežasties ji iš karto pateko ant didikų stalų ir tapo net delikatesu

. Dabar skumbrė ir toliau sūdoma, tik pasikeitė receptūra. Parodysime, kaip pasigaminti vyniotinį iš lengvai sūdytos skumbrės.

Lengvai sūdytos skumbrės ingredientai:

  • Skumbrė – 500 g;
  • druskos – 1 šaukštelis;
  • česnako – 4 skiltelės.

Švelniai sūdytos skumbrės paruošimas:

Atšildykite skumbrę, pašalinkite žiaunas, uodegą, galvą ir pelekus. Perpjaukite išilgai nugaros ir pašalinkite odą. Perpjaukite

Siūlome paragauti:  Greita vakarienė kiekvienai dienai! Viską sudėti, išmaišyti šaukštu ir į orkaitę!

žuvį išilgai stuburo į dvi dalis ir išimkite vidurius bei patį stuburą. Nuo žuvies pašalinkite vidinę juodą plėvelę ir smulkius kaulus, vidų lengvai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu

. Žuvies mėsą pabarstykite druska, rankomis įtrinkite į skaidulas

.

Česnako skilteles perbraukite per presą ir kartu su maltais juodaisiais pipirais įtrinkite žuvį.

Нереально вкусный рыбный рулет. Закусочная слабосоленая скумбрия: идеальная закуска на праздничный стол

Žuviai marinuoti taip pat galite naudoti citriną ir karį arba pipirų mišinį. Išdėliokite žuvį ant maistinės plėvelės ir sandariai suvyniokite išilgai.

Нереально вкусный рыбный рулет. Закусочная слабосоленая скумбрия: идеальная закуска на праздничный стол

Sudėkite žuvį į indą ir 6 valandoms įdėkite į šaldytuvą, tada 10 valandų padėkite žuvį į šaldiklį.

Нереально вкусный рыбный рулет. Закусочная слабосоленая скумбрия: идеальная закуска на праздничный стол

Prieš patiekiant žuvį geriausia išimti likus 10 minučių iki patiekimo.

Нереально вкусный рыбный рулет. Закусочная слабосоленая скумбрия: идеальная закуска на праздничный стол

Taip žuvis šiek tiek sušals ir ją bus lengviau supjaustyti mažais ritinėliais.

19

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Siūlome paragauti:  Velykų Panettone ant nakties raugo. Patikrintas kremo su paprastais miltais receptas
Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *