Tai ne tik sušiai ir suktinukai, bet ir skanios sriubos. Garsiausia ir mylimiausia iš jų, ko gero, miso sriuba.
Šis patiekalas Japonijoje gaminamas nuo samurajų laikų, tačiau vis dar neprarado savo aktualumo ir populiarėja tik toli už šalies ribų . Jis paruošiamas labai paprastai ir greitai, nepaisant to, kad tai labai sotus ir maistingas patiekalas.
Dešimt skanių sriubų iš skirtingų šalių, kurias verta paragauti
Ingredientai :
Sojų padažas 20 g
Vištienos kiaušinis 1 vnt.
Žalias svogūnas 15 g
Porai 70 g
Shiitake 30 g
Miso balti makaronai 54 g
Vanduo 500 ml
Virimo būdas:
Porus perpjaukite įstrižai, o gautus apskritimus perpjaukite pusiau.
Grybo kotelį nupjaukite ir kepurėlę supjaustykite plonais griežinėliais.
Žaliuosius svogūnus supjaustykite įstrižai plunksnomis.
Užvirinkite 500 mililitrų vandens, įpilkite miso pastos ir išmaišykite.
Į sriubą supilkite porus, grybus ir sojų padažą ir troškinkite 3 minutes.
Lengvai išplakite kiaušinį ir, nuolat maišydami sriubą, lėtai supilkite į ją 1/2 kiaušinio; suberkite žalius svogūnus ir nukelkite keptuvę nuo ugnies.
Nevirkite kiaušinio sultinyje – įpylę keptuvę nedelsdami nukelkite nuo ugnies.