Šiuos obuolius užtenka iškepti vos kartą, kad suprastum, koks išskirtinis gali būti net ir paprasčiausias produktas. Du kartus kepti jie tampa minkšti kaip suflė, tačiau pasidengia plona, karamelizuota plutele su maloniu traškumu. Sezamas ir riešutai suteikia savo skonio sluoksnį, o saldžiarūgštis sirupas sustiprina vaisių skonį.

Sudedamosios dalys:
Tankūs obuoliai – 700 g
Kukurūzų krakmolas – 4 šaukštai.
Augalinis aliejus kepimui – 400 ml
Cukrus — 120 g
Obuolių sultys – 200 ml
Vyno arba obuolių sidro actas – 1 šaukštelis.
Krakmolas sirupui – 1 arb. šaukštelis.
Vanduo – 2 šaukštai l.
Sezamo sėklos, žemės riešutai arba saulėgrąžų sėklos – 2-3 šaukštai.
Paruošimas:
Nulupkite obuolius, išimkite šerdis, supjaustykite skiltelėmis ir trumpai pamirkykite vandenyje su cukrumi. Nusausinkite sietelyje, nusausinkite ir tada apvoliokite kukurūzų krakmole, užtikrindami, kad kiekviena skiltelė būtų tolygiai padengta. Įkaitinkite aliejų ir kepkite obuolius partijomis 2–3 minutes, kol šiek tiek apskrus.

Perkelkite ant popierinio rankšluosčio. Atvėsusius kepkite antrą kartą – taip plutelė taps tvirtesnė, o vidus išliks sultingas. Glajui ištirpinkite cukrų iki gintaro spalvos, supilkite obuolių sultis, įpilkite acto ir sumažinkite tūrį perpus.
Ištirpinkite krakmolą vandenyje, įmaišykite jį į sirupą ir išplakite iki tirštos konsistencijos. Karštus obuolius sudėkite į glajų, tolygiai išmaišykite ir pabarstykite sezamo sėklomis arba riešutais.

Obuolių skiltelės yra puiki alternatyva nesveikesniems, pirktiniams saldumynams.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

