Ingredientai:
- Dėl testo:
- sausos mielės – 4 g
- Kvietiniai miltai – 220–230 g
- šaltas vanduo – 125 ml
- augalinis aliejus – 15 ml
- Cukrus – 5 g
- druska – 6 g
- Įdarui:
- Pomidorų padažas su žolelėmis – 80–90 ml
- Karbonatas – 130–140 g
- Žalia rūkyta dešra arba medžioklinės dešros – 50–60 g
- Kietasis sūris – 170–190 g
- Svogūnai – 1/4 vnt.
- Paprika – 1-2 vnt.
- Džiovintas bazilikas – pagal skonį
- gruzdintos bulvytės (pusgaminiai) – 150–170 g
- Augalinis aliejus (bulvių kepimui) – 200 ml
- Šviežios petražolės – pagal skonį
Paruošimas:
Giliame dubenyje sumaišykite miltus, druską, cukrų ir mieles.
Supilkite šaltą vandenį ir augalinį aliejų, maišykite šaukštu, kol susidarys gabalėliai.
Minkykite tešlą rankomis iki minkštos, vienalytės konsistencijos. Jis neturėtų prilipti prie rankų.
Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir palikite tešlą kambario temperatūroje 40 minučių.
Pakilusią tešlą iškočiokite į maždaug 30 cm skersmens sluoksnį.
Perkelkite jį į karštą kepimo skardą.
Tešlą aptepkite pomidorų padažu, palikdami kraštelį.
Sluoksnis:
Karbonados lėkštės.
Maži žalios rūkytos dešros gabalėliai.
Tarkuotas sūris.
Džiovintas bazilikas.
Smulkiai pjaustytas svogūnas.
Paprikos žiedai.
Picą kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 15–17 minučių.
Kol pica kepa, įkaitintame augaliniame aliejuje apkepkite bulvytes bulvytės iki auksinės rudos spalvos.
Išimkite gatavą picą iš orkaitės.
Ant viršaus dėkite bulvytes ir pabarstykite kapotomis petražolėmis.
Patiekite karštą, supjaustydami porcijomis ir paskirstydami bulves į kiekvieną gabalėlį.
Gero apetito!