Pitos suktinukai šventiniam stalui. Naujųjų metų švenčių skanėstas

Žvelgdami į kai kuriuos šventinius stalus, negalite nesusimąstyti, kad grįžome į 2010 m. O kartais patiekalai tokie pasenę, kad atrodo, jog į šventę atkeliavo iš 1990-ųjų

. Reikėtų suprasti, kad gyvename ne deficito amžiuje, dabar galima nusipirkti absoliučiai bet kokių patiekalų ingredientų. Rasti šiuolaikinių patiekalų šventei sprendimų taip pat nėra problema. Taigi tartaletes ir silkės po kailiniais salotas pakeiskime kuo nors originalesniu.

Pavyzdžiui, armėnų virtuvė siūlo šventinei vakarienei paruošti pitos suktinukus. Paprasta, skanu ir originalu!

Pitos suktinukų su įdaru ingredientai:

  • Vištienos šlaunelės – 700 g;
  • sezamo sėklų – valgomasis šaukštas;
  • grybų – 400 g;
  • pita – 400 g;
  • morkos – vnt;
  • kiaušinis – vnt;
  • saldžioji paprika – vnt;
  • druskos – 0,5 valg. š. litro;
  • žaliųjų svogūnų – 100 g;
  • karis – 0,5 šaukštelio;
  • majonezo – 150 g;
  • maltų raudonųjų pipirų – 0,5 šaukštelio;
  • česnako – 2 skiltelės;
  • maltų juodųjų pipirų – 0,5 šaukštelio.
Siūlome paragauti:  Sovietiniai ledai: natūralus skonis iš vaikystės laikų

Pitos suktinukų su įdaru paruošimas:

Supjaustykite pitą nedideliais stačiakampiais 15×25 cm. Nuo grybų pašalinkite viršutinį sluoksnį su nešvarumais, supjaustykite plonais griežinėliais. Keptuvėje, neįpilant aliejaus, iš grybų išgarinkite skystį

. Iš anksto nuvalytas morkas susmulkinkite ant korėjietiškos tarkos. Išgarinus grybus supilkite augalinį aliejų, sudėkite morkas ir kepkite ant vidutinės ugnies

. Tuo metu pipirai atsikratys sėklų, supjaustykite plonais pusžiedžiais

.

Sudėkite papriką į grybus ir morkas, išmaišykite ir kepkite, kol suminkštės.

Žaliuosius svogūnus supjaustykite ne per smulkiai, sudėkite į kepintas daržoves, išmaišykite ir pakepkite porą minučių.

Nuimkite

daržoves nuo ugnies ir pabarstykite druska, ingredientus sumaišykite

. Iš vištienos šlaunelių išimkite kaulą ir odą ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Kepkite mėsą švarioje keptuvėje, kol taps auksinė. Į vištieną įberkite raudonųjų ir juodųjų pipirų, kario ir išmaišykite

Siūlome paragauti:  Taip bulvės verdamos tik Sibire. Mes dažnai jas verdame vietoj kotletų. Mūsų vaikai jas ypač mėgsta

. Į dubenėlį su majonezu įspauskite česnako skilteles ir išmaišykite. Sausąją pitos pusę patepkite majonezu su česnaku, dėkite šaukštą daržovių mišinio, pabarstykite mėsos gabaliukais.

Įdarą suvyniokite į suktinukus, atlikdami šį veiksmą galite įkaitinti orkaitę iki 250 laipsnių.

Закусочные рулеты из лаваша для праздничного стола. Объедение на Новогодние праздники

Suktinukus aptepkite kiaušiniu ir apibarstykite sezamo sėklomis.

Закусочные рулеты из лаваша для праздничного стола. Объедение на Новогодние праздники

Šventinius suktinukus kepkite 25 minutes.

Закусочные рулеты из лаваша для праздничного стола. Объедение на Новогодние праздники

Patiekalas gaunasi gana sotus, šiek tiek primenantis šašlykus. Šie suktinukai taps mėgstami šventinio stalo svečių.

207

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *