Varškės bandelės yra aromatingi ir švelnūs kepiniai, populiarūs daugelyje pasaulio šalių. Jie idealiai tinka pusryčiams ar dienos užkandžiams
. Tešlos pagrindą sudaro varškė, kuri suteikia bandelėms ypatingą tekstūrą ir skonį. Varškės tešla yra minkšta ir oro, o gatavi gaminiai turi apetitą žadinančią auksinę plutelę. Bandelių skonį galite paįvairinti įvairiais priedais: sultenėmis, cinamonu, vanile ir kitais ingredientais.
Varškės bandelių gaminimo procesas nereikalauja ypatingų įgūdžių ir gebėjimų.
Sudedamosios dalys: – varškėtukai, varškėtukai, varškėtukai, varškėtukai, varškėtukai, varškėtukai, varškėtukai, varškėtukai:
- Sudedamosios dalys: varškė – 250 g;
- Sviestas – 100 g;
- Cukrus – 70 g;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Citrinos žievelė;
- Miltai – 300 g;
- Druska – žiupsnelis;
- Soda – 1 šaukštelis;
- uogienė – 200 g;
- Kokoso drožlės – 2 valg.
Varškės bandelių paruošimas:
Išplakite kiaušinius su cukrumi ir citrinos žievele, sudėkite varškę, sviestą, druską ir sutrinkite iki vientisos masės. Į mišinį supilti miltus ir sodą, išminkyti minkštą ir nelipnią tešlą
. Tešlą padalyti į dvi lygias dalis, vieną iš jų iškočioti į stačiakampį 2-3 mm storio sluoksnį. Sumaišykite uogienę su kokoso drožlėmis ir užtepkite ant tešlos
lakšto. Visą tešlos paviršių patepkite riebalais ir suvyniokite tešlą į lakštą, užspauskite kraštus.
Padalykite vyniotinį į mažas porcijas ir sudėkite jas ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu.
Suktinukus kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes. Tą patį padarykite su antrąja tešlos dalimi.
Iškepusius bandeles galima apibarstyti cukraus pudra. Šiam receptui tinka bet kokia uogienė pagal jūsų skonį.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.