Ne visi mėgsta dirbti su mėsa – daugelis jų būna kieti ir neskanūs. Noriu pasidalyti puikiu receptu, kuris visada pavyks, o jūs turėsite sultingą ir minkštą iškeptą mėsą.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- Kiaulienos, 500 – 600 g;
- grietinės, 3 šaukšteliai;
- garstyčių, 2 šaukšteliai;
- bulvių, 500 g;
- svogūnas, 3 vnt;
- pusė citrinos;
- sūris, 100 g.
Gaminimo procesas
Mėsą supjaustykite gabalėliais kaip didelius kotletus
. Aštriu peiliu padarykite pjūvius gabalo paviršiuje – vienoje pusėje viena kryptimi, kitoje mėsos pusėje – kita kryptimi.

Dabar sumaišykite grietinę ir garstyčias, įberkite druskos, pipirų ir kalendros, prieskonių pagal skonį. Padažą išmaišykite iki vientisos masės ir aptepkite mėsą iš abiejų pusių.

Patarimas: galite iš pradžių pasūdyti ir papipirinti, o tada aptepti padažu.
Palikite mėsą marinuotis 20-30 min.
Bulves sutarkuokite, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, išmaišykite
. Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais, pasūdykite ir sumaigykite rankomis, kad jie išleistų sultis.
Į svogūnus išspauskite pusės citrinos sultis, išmaišykite. Palikite 5 min.
Kepimo skardą išklokite pergamentu, 1 cm sluoksniu išdėliokite bulves ir ant viršaus sudėkite mėsą.

Ant mėsos sudėkite svogūnus.

Uždenkite indą folija ir dėkite skardą į iki 200 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 40 minučių.
Išimkite formą, nuimkite foliją ir apibarstykite mėsą sūriu. Kepkite dar 5-7 minutes.


Patiekalas gaunasi ne tik skanus ir sotus, bet ir gražus, jį galite ruošti net šventiniam stalui.


Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

