Pusryčiai su duonoje keptais kiaušiniais, sūriu ir kumpiu – paprastas, bet apgalvotas būdas skaniai, sočiai ir patogiai pradėti rytą. Šis patiekalas – tai ne tik pažįstamų ingredientų derinys, bet ir išbaigtas rytinis sprendimas, kuriame viskas veikia dėl rezultato: traškus duonos pagrindas, švelni lydyto sūrio tekstūra, kumpio skonis ir šviežio kiaušinio maistinė vertė. Patiekalas gaminamas vienoje keptuvėje, nenaudojant jokių papildomų indų, todėl tinka net tiems, kurie rytais turi labai mažai laiko.
Šie pusryčiai ypač populiarūs dėl savo universalumo: juos galima pritaikyti bet kokiam skoniui, kumpį pakeičiant kalakutiena ar daržovėmis, pridedant žolelių, prieskonių ar padažų.
Sudedamosios dalys:
- Sviestas – 20 g;
- duona – 1 vnt;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- juodieji pipirai – 3 g;
- druskos – 5 g;
- raudonėlis – 3 g;
- sūris – 200 g;
- kumpio – 200 g.
Pusryčių su kiaušiniais, sūriu ir kumpiu paruošimas:
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, supjaustykite duoną 3-4 cm storio riekelėmis, pašalinkite trupinius. Keptuvėje apkepkite duonos riekes be trupinių
. Dubenyje įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, pipirų, pabarstykite raudonėliais ir išmaišykite. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir įmaišykite į kiaušinius
. Kumpį supjaustykite nedideliais kubeliais ir sudėkite į kiaušinių masę. Į duonos riekeles sudėkite įdarą.

Kepkite patiekalą po dangčiu po 7 minutes iš kiekvienos pusės.

Tokius pusryčius galite patiekti su majonezo ir aštraus padažo padažu. Pasirodo, tai bus skanūs sotūs ir paprasti pusryčiai visai šeimai.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.