Šis pagalvinis omletas nėra toks, kokį esame įpratę matyti – jo plutelė geltona, o vidus labai minkštas. Šefai jį patiekia restoranuose, bet mes pasidomėjome receptu ir pasigaminsime namuose. Svarbiausias skirtumas yra tas, kad skirtingai nei įprastame omlete, pagalvėliniam omletui baltymus ir trynius gaminsime atskirai.
Ingredientai nurodyti 24 cm skersmens keptuvei dviem asmenims. Omleto dydį galima keisti mažinant arba, priešingai, pridedant produktų kiekį, tačiau pakeitimai negarantuoja gražios formos. Taigi, “pagalvei” reikia 5 kiaušinių, druskos pagal skonį, 2 šaukštų grietinėlės ir šaukštelio sviesto.
Kiaušinius atskiriame į baltymus ir trynius, į trynius įmaišome grietinėlę ir žiupsnelį druskos. Ir plakite baltymus, kol atsiras tvirtų viršūnių. Dabar įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, įdėkite sviesto ir supilkite trynius. Atsargiai išlyginkite visą keptuvės paviršių.
Tada ant trynių supilkite anksčiau išplaktus baltymus ir kepkite apie 7 minutes – nustatykite pagal baltymų paruoštumą. Omletą galite išversti per pusę tiesiai ant keptuvės arba perpjauti pusiau ir uždengti vieną dalį kita – taip bus patogiau.
Prie šio omleto galima pridėti tarkuoto sūrio arba iš anksto apkeptų dešros gabalėlių.
Taipjis taps dar sotesnis

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.