Rauginti kopūstai pagal SSRS valstybinį standartą. Kryzhalki – rauginti kopūstai, skirti įdarytiems kopūstams

Kryzhalki yra universalus ir įdomus patiekalas, kuris gali būti tikras atradimas tiems, kurie nori pradžiuginti savo artimuosius originaliu skanėstu. Tai ne tik skanus patiekalas, bet ir savotiška kulinarinė dėlionė, kurioje kiekvienas ingredientas atlieka svarbų vaidmenį ir sukuria harmoningą skonį.

Kryzhalki – tai marinuoti kopūstai, kurių viršutiniai bobos lapai yra su didelėmis gyslomis

.

Marinavimo ypatumas yra ilgesnis laikas. Prireikia maždaug mėnesio, kad sūrymas prasiskverbtų į kiekvieno lapo vidų.

Paruoškime kartu naują patiekalą – Kryzhalki.

Ingredientai: 1:

  • kopūstai – 1 kg;
  • druskos – 20 g;
  • morkos – 100 g;
  • juodųjų pipirų žirneliai – 15 vnt;
  • lauro lapas – 1 vnt.
  • 40 g druskos litrui vandens.

Kryžalkos paruošimas:

Kopūstus sutarkuokite specialia tarka arba peiliu. Iš anksto nupjaukite viršutinį kopūstų sluoksnį, kur lapai turi ne tokias dideles gyslas

Siūlome paragauti:  Bulvių sodinimas kiniškuoju metodu: nereikia pernykščio sodinimo ir iš vieno krūmo gaunami 2 kibirai.

. Susmulkintus kopūstus sudėkite į didelį dubenį. Į kopūstus įberkite druskos, atsižvelgdami į jos kiekį. Jei butas pakankamai šaltas, druskos kiekį reikėtų sumažinti iki 12-15 g.

Maišykite kopūstus iš apačios į viršų, kol išsiskirs sultys, ir šiek tiek pamaišykite. Išdėliokite kopūstus sluoksniais į atskirą indą, kiekvieną sluoksnį apibarstykite morkomis.

Kopūstų viršų uždenkite anksčiau nupjautais lapais, tada įdėkite slėginį puodą.

Квашеная капуста по ГОСТу СССР. Крыжалки - квасим капусту целиком для голубцов

Palikite kopūstus raugti 10 dienų 18 laipsnių C temperatūroje.

kryžmai, t. y. nuo kopūstų paviršiaus nupjautus lapus, sudėkite į gilų puodą ir užpilkite pasūdytu vandeniu. Į 1 litrą vandens įberiame 40 g druskos

. Ant kopūstų lapų uždedame gniužulų ir paliekame raugti 18 laipsnių temperatūroje 30 dienų.

Siūlome paragauti:  Kepto omleto receptas su gausiu įdaru

Квашеная капуста по ГОСТу СССР. Крыжалки - квасим капусту целиком для голубцов

Rezultatas – rauginti kopūstai ir rūgštūs kopūstų lapai. Tai skanus kopūstų patiekalas, kurį galima naudoti, pavyzdžiui, įdarytiems kopūstams.

74

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *