Ryškus naujametinis patiekalas šventei. Salotos su marinuotais grybais

Salotos su marinuotais grybais – nuostabus patiekalas, kuriame dera daržovių šviežumas, vištienos krūtinėlės maistingumas ir nepakartojamas grybų skonis. Šampinjonai, viena populiariausių grybų rūšių, idealiai tinka maisto ruošimui: juos galima marinuoti – taip išsaugomas jų skonis ir aromatas, o gatavam patiekalui suteikiama naujų natų.

Marinuoti grybai išsiskiria ne tik sodriu skoniu, bet ir geresniu deriniu su kitais ingredientais, todėl jie puikiai tinka įvairių salotų pagrindui.
Istoriškai grybai maisto gamyboje pradėti naudoti dar XVIII-XIX a., o nuo to laiko jie išpopuliarėjo ne tik Europoje, bet ir Rusijoje. Grybų marinavimas tapo tradiciniu jų laikymo būdu, leidžiančiu mėgautis išskirtiniu skoniu net ir žiemą, kai nėra šviežių grybų.

Papasakosime, kaip paruošti salotas su marinuotais

grybais.

Siūlome paragauti:  Sultingos salotos "Skanėstai". Paprastas receptas: visada jį ruošiu šventiniam stalui.

Ingredientai: 1:

  • Sudedamosios dalys: marinuoti grybai – 300 g;
  • Sūris – 200 g;
  • česnakas – 2 skiltelės;
  • Rūkyta vištienos krūtinėlė – 1 vnt;
  • Majonezas;
  • Agurkai – 2 vnt;
  • bulgariški pipirai – 1 vnt.

Salotų su grybais paruošimas:

Sudėkite rūkytą vištieną ir išdėliokite ją kepimo žiede. Žiedo viduryje galite įdėti stiklinę, taip salotos įgaus įdomesnę formą.

Vištienos sluoksnį patepkite majonezu, ant jo uždėkite griežinėliais supjaustytą agurką. Supjaustytą agurką galite padėti ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų skysčio perteklius.

Agurkų sluoksnį patepkite riebalais, ant jo sudėkite pjaustytus marinuotus

grybus

.

Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir sumaišykite su majonezu

. Sūrio masę sudėkite ant grybų sluoksnio, sutrinkite

.

Smulkiai supjaustykite papriką ir uždėkite ją ant sūrio sluoksnio.

Siūlome paragauti:  Angelų šventės pyrago receptas. Įspūdingas desertas, kuris tikrai sudomins visus svečius.

Яркое новогоднее блюдо для застолья. Салат с маринованными шампиньонами

Stiklinę išimame iš salotų, prieš išimdami ją švelniai pasukame. Gauname ryškų naujametinį patiekalą šventei.

204

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *