Ryžiai yra trapūs, kaip kinų restorane. Kiniška gaminimo technika yra įdomi, bet gaunasi daug skanesni. Pasidalysiu

Būtent Azija yra tas kraštas, kuriame ryžiai karaliauja tarp visų garnyrų (ir ne tik garnyrų).

Virti, virti garuose, kepti, formuoti į paplotėlius, rutuliukus ir kepti, formuoti į suktinukus, sušius, trikampėlius ir tai dar ne visi variantai, o jei dar pridėtume visus patiekalus, priklausančius nuo paruošimo būdo, naudojamų prieskonių ir prieskoninių medžiagų, padažų ir receptų sudedamųjų dalių – visų jų aprašyti būtų neįmanoma.

Рис рассыпчатый, как в китайском ресторане. Интересна китайская технология варки, но получается куда вкуснее. Делюсь

Tačiau tradiciškai ryžius naudojame paprasčiausiu pavidalu – virtus kaip garnyrą prie mėsos, žuvies, paukštienos ar net daržovių. Ir kaina nėra pati didžiausia, ir sotumas puikus, ir nenusibosta – nuostabus garnyras. Tik mūsų ir kinų ryžiai labai skiriasi galutinio produkto kokybe – mes tradiciškai valgome ryžius, labiau panašius į košę, o Azijoje jie renkasi trupinius ryžius, kad kiekvienas ryžio grūdelis būtų atskirtas nuo bendros masės.

Siūlome paragauti:  "Napoleonas" puodeliuose. Greičiausias ir skaniausias originalus receptas

Ir šiandien norėčiau su jumis pasidalyti tokių kiniškų ryžių receptu, kuris tikrai paįvairins jūsų vakarienę ir nebus visiškas rytinės ryžių košės analogas.

Pirmiausia ryžius nuplaukite ir išmirkykite.

Tiesiog kruopščiai nuplaukite šaltu vandeniu, o tada 10-12 minučių siųskite į karštą vandenį, kad mūsų kruopos būtų paruoštos virimui.

Рис рассыпчатый, как в китайском ресторане. Интересна китайская технология варки, но получается куда вкуснее. Делюсь

Antra, pradedame jas virti.

Рис рассыпчатый, как в китайском ресторане. Интересна китайская технология варки, но получается куда вкуснее. Делюсь

Proporcijos turėtų būti 1:1 – kilogramui ryžių reikia 1 litro vandens (jei reikia mažiau – atitinkamai sumažinkite proporcijas). Dedame ant vidutinės ugnies, verdame atidarytu dangčiu, palaukiame, kol viskas užvirs, tada paliekame uždarytą dangtį 8 minutėms.

Trečias etapas – kai praeina 8 minutės, ryžius reikia išjungti ir nuimti nuo viryklės, kad puodo dugnas toliau neįkaistų.

Рис рассыпчатый, как в китайском ресторане. Интересна китайская технология варки, но получается куда вкуснее. Делюсь

Geriau jį padėti ant grindų (tiesiog po juo padėkite medinę pjaustymo lentą, kad nesugadintumėte grindų dangos) ir būtinai apvyniokite puodą rankšluosčiais, pledais, antklode ar kuo nors kitu, kad jis toliau tolygiai įkaistų. Tokiu būdu mūsų įvynioti ryžiai turėtų ramiai stovėti apie 12 minučių, po to produktas bus paruoštas.

228
Siūlome paragauti:  Neįtikėtinas kalėdinis receptas, kuris pavergs kiekvieno skonį – paruošite greičiau nei manote!

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 3 / 5. Balsų skaičius: 2

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *