Išeiga: apie 15-20 saldainių, priklausomai nuo dydžio.
Ingredientai:
- Sausas – 100 g
- Datulės – 100 g
- Džiovinti bananai – 100 g
- Riešutų mišiniai (migdolai, anakardžiai, lazdyno riešutai) – 100 g
- Šviežiai spaustos apelsinų sultys – 60 ml
- Sezamo sėklos – pabarstymui
Paruošimas:
Džiovintus abrikosus ir datules užpilkite karštu vandeniu 2-3 minutes, tada nuplaukite, nusausinkite ir iš datulių pašalinkite kauliukus.
Džiovintus vaisius ir riešutus perpilkite per mėsmalę arba sumalkite trintuvu.
Išmaišykite mišinį ir įpilkite apelsinų sulčių.
Iš gautos masės formuokite rutuliukus, juos lengvai suspausdami delnuose. Leiskite šiek tiek išdžiūti, tada pereikite prie kito saldainio.
Saldainius apvoliokite sezamo sėklose ir dėkite į šaldytuvą.
Patarimas: Mišinį paragaukite prieš formuodami saldainius – jei norite daugiau saldumo, galite įdėti šiek tiek medaus.