Šių salotų receptu su manimi pasidalijo teta. Ne taip seniai ji pradėjo jas gaminti per daugelį švenčių vietoj įprastų Olivjė salotų. Svečiai jas įvertino, todėl nusprendžiau pasidalyti šiuo šedevru su jumis
Ingredientai: 1:
- Vištienos šlaunelės 2 vnt.
- Morkos 1 vnt.
- Svogūnas 1 vnt.
- Kiaušinis 4 vnt.
- Žaliųjų žirnelių 1 skardinė
- Česnakai 2 skiltelės
- Kietasis sūris 80 g
- Majonezas 2 šaukštai
- Druskos, juodųjų pipirų pagal skonį
- Paruošimas:
Kiaušinius nuplaukite ir virkite pasūdytame vandenyje, kol bus paruošti. Druskos reikia, kad virdami kiaušiniai nesprogtų.
Vištienos šlauneles (galite naudoti bet kurią kitą vištienos dalį, tačiau šlaunelės yra riebesnės ir jų skonis bus intensyvesnis) virkite, kol išvirs. Kai išvirs, pagal skonį įberkite druskos. Į sultinį sudėkite 1 svogūną ir 1 nuluptą morką. Virkite apie 30-35 min.
Sudėkite kumpius ant lėkštės ir leiskite atvėsti. Atskyrus mėsą nuo kaulų ir supjausčius nedideliais kubeliais
Kai kiaušiniai bus paruošti, atvėsinkite juos šaltame vandenyje, nulupkite ir atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus sutarkuokite stambia
tarka Sūrį taip pat sutarkuokite stambia tarka, o trynius tiesiog išminkykite šakute
Į trynius suberkite česnaką, majonezą, druską ir juoduosius pipirus. Išmaišykite
Sudėkite visus ingredientus į salotinę, išmaišykite ir palikite 30 minučių pastovėti.
Gero apetito!

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.