Salotos “Dachny”. Silkės salotas gaminu bet kokia proga: skanu ir greita.

Kai žmonės išmoko tinkamai pjaustyti silkes, ši žuvis galutinai prarado elgetos statusą. Tiesa ta, kad iki XV a. šį jūros produktą vartojo tik vargšai. Silkė buvo bjauraus skonio ir kvapo. Tačiau po silkių revoliucijos ji tapo vienu iš karališkojo ir karališkojo stalo patiekalų

. Žinoma, silkė prestižo prasme niekada negalėjo konkuruoti su sterkais ir lydekomis.

Ši žuvis buvo tokia mėgstama žmonių, kad daugelis valstybių nesigėdijo jos vaizduoti savo herbuose. Pavyzdžiui, taip padarė ir Hagos miestas Scheveningenas

. Silkės salotas, skirtas nuolatiniam vartojimui, pasigaminsime iš silkės.

Silkės salotų ingredientai:

  • Silkės filė – ½ vnt;
  • krapų – saujelė;
  • Pekino kopūstai – 100 g;
  • konservuotų žirnelių – 150 g;
  • alyvuogių aliejaus – valgomasis šaukštas;
  • svogūnas – ½ vnt;
  • vištienos kiaušiniai – 2 vnt.
Siūlome paragauti:  Koldūnai su grietine. Skanūs pusryčiai per kelias minutes

Silkės salotų paruošimas:

Silkės filė reikia atsikratyti likusių vidurių, kaulų ir odos. Po to žuvį supjaustyti nedideliais gabalėliais, gana smulkiai supjaustyti pekino kopūstus ir krapus.

Svogūnus supjaustyti plonais pusžiedžiais

.

Svogūnus kartu su žuvimi, krapais ir kopūstais sudėkite į vieną salotinę.

Į bendrą sudedamųjų dalių skaičių įberkite konservuotų žirnelių

.

Iš anksto išvirkite kietai virtus vištos kiaušinius, taip pat supjaustykite nedideliais kvadratėliais ir įkomponuokite į salotas. Užpilkite

lėkštę alyvuogių aliejumi, gerai išmaišykite

.

Салат "Дачный". Готовлю из сельди по любому поводу: вкусно и быстро

Vasaros salotos su daugybe daržovių paruoštos. Patiekale gausu naudingų vitaminų ir mineralinių medžiagų.

Салат "Дачный". Готовлю из сельди по любому поводу: вкусно и быстро

96

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Siūlome paragauti:  Švieži pomidorai 2 metus be acto: patikimas būdas juos taip ilgai išsaugoti

Vidutinis įvertinimas 1 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *