Ingredientai:
- Marinuoti grybai (medaus grybai) – 1 stiklainis
- Morkos (virtos) – 2 vnt.
- Marinuoti agurkai – 3 vnt.
- Vištienos krūtinėlė (virta) – 1 vnt.
- Sūris – 200 g
- virti kiaušiniai – 4 vnt.
- Virtos bulvės – 4 vnt.
- Žalieji (svogūnai, petražolės, krapai)
Paruošimas:
- Morkas išvirkite ir sutarkuokite stambia tarka. Raugintus agurkus supjaustykite plonais griežinėliais, vištienos krūtinėlę ir kiaušinius smulkiai. Iš anksto paruoškite tarkuotą sūrį. Smulkiai supjaustykite žalumynus.
- Salotų dubenį ar keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi ir uždenkite maistine plėvele, leiskite kraštams pakibti virš salotų.
- Sudėkite ingredientus tokia tvarka: grybai, žolelės, morkos, agurkai, vištienos krūtinėlė, sūris, kiaušiniai, bulvės.
- 1 ir 2 sluoksnių netepkite majonezu, o vėlesnius sluoksnius. Padėkite salotas nakčiai į šaldytuvą.
- Ryte išimkite salotų dubenį ar keptuvę, apverskite ir atsargiai padėkite ant indo, traukdami plėvelės kraštus. Šonus pabarstykite žolelėmis arba tarkuotu sūriu.
Gero apetito!
92

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.