Salotos “Turtinga nuotaka”. Paprastos ir skanios salotos Naujųjų metų šventėms

Salotos “Turtinga nuotaka” – tai lengvas ir greitas patiekalas, kuris gali būti puikus pietų ar vakarienės priedas. Jas paprasta paruošti, bet kartu jos pasižymi ryškiu ir subtiliu skoniu.

Salotas su Pekino kopūstais galima patiekti kaip savarankišką patiekalą arba kaip priedą prie mėsos ar žuvies. Dėl sudėtyje esančio sūrio, bulvių ir vištienos patiekalas gali būti laikomas gana sotu.

Jis gaminamas iš paprasčiausių ingredientų, todėl tinka bet kokiam biudžetui.

Sudedamosios dalys: 1:

  • Ingredientai: Pekino kopūstai – 1 vnt;
  • grybai – 500 g;
  • vištienos filė – 1 vnt;
  • bulvės – 4 vnt;
  • kiaušiniai – 4 vnt;
  • sūris – 100 g;
  • svogūnas – 1 vnt;
  • druskos – 1 šaukštelis;
  • cukraus – 2 šaukšteliai;
  • 9 % acto – 1 valgomasis šaukštas;
  • vandens – 3 šaukštai;
  • majonezas.
Siūlome paragauti:  Pigūs, sotūs ir labai skanūs. Tiesiog sumaišykite bulves ir kiaušinius: močiutės receptas nustebino visus

Salotų “Turtinga nuotaka” paruošimas:

Svogūnus supjaustykite plunksnomis, sumaišykite su druska, cukrumi, actu ir vandeniu, palikite marinuotis 10 min.

Grybus

nuvalykite, supjaustykite plonomis plokštelėmis

. Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite grybus, kol išgaruos juose esanti drėgmė. Išvirkite bulves ir kietai virtus kiaušinius

. Nuluptas bulves sutarkuokite smulkia tarka, atskirame dubenyje panašiai sumalkite kiaušinius. Sūrį taip pat sutarkuokite, bet stambia tarka

. Bulves sudėkite į lėkštę kaip pirmą sluoksnį, ištepkite majonezo tinkleliu. Ant bulvių sluoksnio išdėliokite keptus grybus ir marinuotus svogūnus

. Svogūnų sluoksnį aptepkite majonezu, tada išdėliokite virtą krūtinėlę, padalytą į skaidulas. Krūtinėlę aptepkite majonezu, apipilkite kiaušinių sluoksniu

. Kiaušinių sluoksnį aptepkite majonezu, pasūdykite, iš visų pusių ir iš viršaus apibarstykite smulkintais Pekino kopūstais

. Kopūstus aptepkite plonu majonezo tinkleliu, apibarstykite sūriu

Siūlome paragauti:  Šią duoną kepė tik mano prosenelė. Oro ir skonio duona: suvalgoma per 5 minutes

.

Салат "Богатая невеста". Простой и вкусный салат на Новогодние праздники

Salotas galite papuošti petražolėmis. Gaunasi įdomios salotos iš paprastų ir nebrangių produktų.

271

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *