Senas geras, bet vis dar populiarus zrazy… Pabandykite atnaujinti šį klasikinį patiekalą!

Senas geras, bet vis dar populiarus zrazy… Pabandykite atsigaivinti šį klasikinį patiekalą! Zrazy švelnumą ir nepakartojamą skonį galima lengvai keisti pagal savo skonį, tiesiog į juos įmaišykite maltos vištienos filė arba ant žarijų lengvai paskrudintų grybų, neatsisakykite ganyklinių daržovių, kumpio ir žolelių. Improvizacijos suteiks naujų skanių patiekalų!

Tačiau grįžkime prie klasikos. Bulves kruopščiai nuplaukite ir nulupkite, užpilkite stipriai atvėsintu vandeniu. Užvirus laikykite procesą su minimalia kaitra, o pabaigoje pasūdykite ir palikite pastovėti verdančiame vandenyje apie penkias minutes.

Į išvirtas bulves įmuškite kiaušinį, įpilkite truputį aliejaus ir suberkite smulkintus krapus. Visa tai mikseriu paverskite į tyrę, į ją suberkite kvietinius miltus, šiek tiek raugo ir prieskonių.

Siūlome paragauti:  Darželio sūrio pyragaičiai. Neišsiplečia ir išlaiko formą: receptas žingsnis po žingsnio ir paruošimo paslaptys

Iš viso to turi susidaryti tešla. Pagrindinis uždavinys – jos vientisumas, minkštumas ir elastingumas. Tešla uždengiama maistine plėvele ir paliekama pusvalandžiui “pailsėti”. Šį laiką išnaudokite įdarui paruošti. Sūrį sutarkuokite stambia tarka, žoleles kuo smulkiau sukapokite. Į faršą įberkite maltų pipirų, jų kiekis priklauso nuo jūsų pageidaujamo patiekalo aštrumo.

Padalykite tešlą į dvi lygias dalis. Vieną dalį iškočiokite į apskritimą, apibarstymo miltais technologijos neaprašinėsime. Gautą tuščią zrazą įstrižai padalykite į aštuonias dalis. Ant kiekvieno trikampio dėkite po porą šaukštų įdaro.

Likusi tešlos dalis iškočiojama į tokį pat apskritimą, kuriuo uždengiami pusiau paruošti zrazai. Kraštai sujungiami, išpjaunami sektoriai ir belieka tik kepti zrazy keptuvėje po dešimt minučių du kartus iš kiekvienos pusės.

Siūlome paragauti:  "Tikra" tešla osetinų pyragams. Osetiškoji moteris pasidalijo tinkamu receptu

Prie jau iškeptų zrazų gražiai tinka riebi grietinė ir šviežios salotos.

Zrazų porcijai reikės trijų bulvių gumbų, vieno kiaušinio, šaukšto karvės sviesto, stiklinės miltų, iki šimto gramų sūrio, raugo, druskos, pipirų ir lieso aliejaus.

Gero apetito!

211

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *