Šis kokosinis pyragas atrodo kaip subtilus debesis! Tešla labai minkšta, porėta, su kvapnia, saldžiu kokoso kepurėle.

Šis kokosinis pyragas atrodo kaip subtilus nesvarus debesis! Tešla labai minkšta, porėta, su kvapnia, saldžiarūgščia kokoso drožlių kepure. Pyragas paruošiamas paprastai, o rezultatas – nuostabus kepinys, kuriuo norisi progomis pavaišinti ir savo šeimą, ir svečius.

Sudedamosios dalys:

  • Kvietiniai miltai – 240 g
  • Vištienos kiaušinis – 2 vnt.
  • Cukrus – 130 g
  • Kefyras – 200 ml 1%
  • Kokoso drožlės – 100 g
  • Kepimo milteliai – 10 g
  • Pienas – 100 ml
  • Kondensuotas pienas – 1 puodelis.

Paruošimas:

1. Į gilų dubenį įmuškite du didelius kiaušinius, suberkite cukrų ir dideliu greičiu išplakite mikseriu iki purios, lengvos masės.

2. Supilkite kambario temperatūros kefyrą ir vėl išmaišykite mikseriu.

3. Į mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius ir užminkykite lygią, vienalytę tešlą, kurios konsistencija turėtų priminti neriebią grietinę.

Siūlome paragauti:  Puodelis varškės ir 5 minutės. Lengvas varške įdarytų bandelių receptas

4. Kepimo indą (manoji yra 18 x 18 cm) išklokite kepimo popieriumi ir supilkite į jį tešlą.

5. Pyragą 30–35 minutėms nusiųskite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

6. Kol pyragas kepa orkaitėje, reikia paruošti įdarą: sumaišykite šiltą pieną su kondensuotu pienu ir gerai išmaišykite šaukštu.

7. Išimkite pyragą iš orkaitės, patikrinkite, ar iškepęs, dantų krapštuku: jis turėtų išeiti visiškai sausas.

8. Aštriu, plonu peiliu pradurkite pyragą 15–20 vietų. Atsargiai užpilkite saldžiu pieno įdaru, stengdamiesi patekti į kiekvieną pyrago skylutę, kad pyragas gerai permirktų. Viršų pabarstykite kokoso drožlėmis.

9. Kepkite pyragą atgal į orkaitę 5–6 minutėms, kad kokoso drožlės ir įdaras iškeptų, sukurdami tankią kepurėlę ant pyrago.

Siūlome paragauti:  Kaip kepti vaisius ir uogas ant grotelių

10. Išimkite gatavą pyragą iš keptuvės, supjaustykite porcijomis ir patiekite.

Pastaba: pyragas puikiai užšąla, todėl jei ateityje norėsite pasilepinti saldžiu pyragaičiu arbatai, užšaldykite kelis gabalėlius, sandariai supakuodami juos į maišelį.

392

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!