Koks jis švelnus, šiek tiek rūgštokas ir stebėtinai lengvai paruošiamas. Nenuostabu, kad šis desertas toks populiarus Italijoje.
Šiandien papasakosime, kaip pasigaminti subtilų citrininį pyragą pagal itališką receptą.
Sudedamosios dalys:
Tešlos paruošimui:
- kiaušinis – vnt.;
- cukrus – 120 g;
- citrinos žievelės;
- miltai – 320 g;
- kepimo milteliai – 6 g;
- sviestas – 140 g.
Kremui:
- pienas – 500 ml;
- kiaušiniai – 2 vnt.;
kukurūzų krakmolas – 4 šaukštai; - cukrus – 6 šaukštai l.;
- maskarponė – 80 g;
- citrina – 1 vnt.
Paruošimas:
Supilkite pieną į puodą, įmuškite kiaušinius, suberkite kukurūzų krakmolą ir cukrų, išplakite ingredientus iki vientisos masės. Pieno mišinį virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės.
Į grietinėlės pagrindą sudėkite maskarponę ir išmaišykite. Išspauskite citrinos sultis, supilkite jas į grietinėlės pagrindą ir sumaišykite ingredientus.

Kol grietinėlė vėsta, atskirame dubenyje sumaišykite kiaušinius su cukrumi ir citrinos žievele. Tešlai paruošti į kiaušinių mišinį supilkite miltus ir kepimo miltelius.
Į miltų mišinį įdėkite šaltą sviestą ir užminkykite elastingą, nelipnią tešlą. Palikite ⅓ tešlos, likusią dalį tolygiai paskirstykite kepimo skardoje (26 cm skersmens).
Tešlos paviršių per visą skersmenį pradurkite šakute. Tolygiai paskirstykite kremą.

Ant kepimo popieriaus iškočiokite ⅓ tešlos, suformuokite 26 cm skersmens apskritimą. Iš sluoksnio stikline išpjaukite mažus apskritimus.
Tešlos apskritimus dėkite ant kreminio paviršiaus išilgai torto kraštų, persidengdami vienas kitu.

Kepkite desertą orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 35 minutes.

Papuošimui rekomenduojama naudoti citrinos skilteles ir cukraus pudrą.

Tai puikus pirktinių pyragų su saldžiu kremu pakaitalas.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.