Skani vakarienė be rūpesčių. Mėsos paplotėliai per 30 minučių: jie iškepa akimirksniu

Mėsos paplotėliai – apetitiškas ir universalus patiekalas, vienodai populiarus tiek namų, tiek restoranų virtuvėje. Kadangi paplotėliai yra plonos tešlos ir įvairių įdarų derinys, juos galima ruošti su įvairių rūšių mėsa, daržovėmis, sūriais ir prieskoniais. Todėl jie puikiai tinka tiek greitam užkandžiui, tiek pilnaverčiams pietums ar vakarienei.

Sluoksniuotos tešlos istorija siekia Europos virtuvės laikus, kai įvairiems kulinarijos gaminiams gaminti buvo naudojama įvairių rūšių tešla iš miltų, vandens ir riebalų. Sluoksniuotos tešlos gaminiai tapo ypač populiarūs dėl savo paprastumo ir skonio. Jie ruošiami sluoksniuotos tešlos pagrindu, kuri iškepusi įgauna traškią plutelę ir lengvumą.

Sudedamosios dalys:

  • Sudedamosios dalys: Sluoksniuotos tešlos gaminiai – 1 kg;
  • Įdaras – 800 g;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • pipirai – 1 šaukštelis;
  • Svogūnas – 2 vnt;
  • Kiaušiniai – 1 vnt;
  • Sviestas – 20 g.
Siūlome paragauti:  Mano namuose kilimai visada švarūs ir purūs. Štai paslaptis, kaip pasiekti tokį rezultatą

Mėsos paplotėlių paruošimas:

Į maltą mėsą įberkite druskos ir juodųjų pipirų, taip pat mėgstamų prieskonių pagal skonį. Smulkiai supjaustykite svogūną ir sudėkite jį į faršą, išmaišykite.

Į faršą taip pat galite suberti prieskonines žoleles. Sluoksniuotą tešlą padalykite į mažus kvadratėlius ir kiekvieną iškočiokite į 15×15 cm plotą

. Į tešlą sudėkite faršą ir užspauskite priešingus kraštus.

Вкусный ужин без возни. Слойки с мясом за 30 минут: разлетаются мгновенно

Vokelius subadykite šakute ir dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos.

Вкусный ужин без возни. Слойки с мясом за 30 минут: разлетаются мгновенно

Kiekvieną voką aptepkite kiaušiniu ir kepkite 160 laipsnių temperatūroje 30 minučių.

Вкусный ужин без возни. Слойки с мясом за 30 минут: разлетаются мгновенно

Kad vokeliai būtų švelnesnės tekstūros, verta juos patepti ištirpintu sviestu. Tai greiti ir lengvi mėsos paplotėliai.

221
Siūlome paragauti:  Žiemai skirti pomidorai ir kopūstai - skonis, primenantis jaukius vakarus

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *