Skanių kefyro sausainių receptas. Kepimas per 25 minutes: sluoksniuoti sausainiai visai šeimai

Kefyro sausainiai – tai lengvai ir greitai paruošiamas desertas, išpopuliarėjęs dėl savo lengvumo ir puikaus skonio. Pagrindinis šių sausainių ingredientas – kefyras, kuris ne tik suteikia tešlai švelnumo ir drėgnumo, bet ir dėl kefyro rūgštingumo ir rauginimo medžiagos reakcijų padaro ją puresnę.

Kefyro naudojimas kulinarijoje yra tradicija, įsišaknijusi rusų virtuvėje, kur rauginti pieno produktai vaidina svarbų vaidmenį mityboje. Kefyro sausainiai gali būti pagrindas eksperimentams: į juos galima dėti įvairių įdarų – riešutų, džiovintų vaisių, šokolado ar prieskonių, o tai leidžia sukurti įvairių skonių ir tekstūrų.

Papasakosime jums paprastą sausainių gaminimo būdą

.

Tešlos ingredientai:

  • Miltai – 300 g;
  • druskos – žiupsnelis;
  • rauginimo medžiagos – 1 šaukštelis;
  • Sviestas – 120 g;
  • Kefyras – 130 g.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Miltai – 130 g;
  • Sviestas – 80 g;
  • Druska – žiupsnelis;
  • Cukrus – 120 g;
  • Vanilinio cukraus – 1 šaukštelis.
Siūlome paragauti:  Vasariškos gaivos eliksyras: naminis citrininis gėrimas, kuris atnaujina kūną ir mintis

Kefyro sausainių paruošimas:

Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius ir druską, išmaišykite. Į miltus sudėkite šaltą sviestą ir sumalkite jį į trupinius

. Į trupinius supilkite šaltą kefyrą ir išminkykite tešlą. Greitai surinkite tešlą į gumulą ir 30 minučių nusiųskite į šaldiklį

. Įdarui miltus sumaišykite su sviestu, ingredientus taip pat reikėtų sumalti į trupinius. Į mišinį supilkite cukrų, vanilinį cukrų, druską ir išmaišykite

. Tešlą padalykite į 5 lygias dalis, kiekvieną dalį iškočiokite į didelę ploną stačiakampio formą.

Рецепт вкусного печенья на кефире. Выпечка за 25 минут: слоеное печенье для всей семьи

Padėkite tešlą ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir supilkite ant jos dalį įdaro.

Uždenkite įdarą kitu tokios pat formos tešlos lakštu ir supilkite ant jo įdarą.

Рецепт вкусного печенья на кефире. Выпечка за 25 минут: слоеное печенье для всей семьи

Toliau denkite įdarą ir tepkite jį ant naujų

sluoksnių

, kol baigsis tešla

. Gautą sluoksnį su įdaro sluoksniais padalykite į mažus kvadratėlius ir sudėkite juos šiek tiek vieną nuo kito.

Siūlome paragauti:  Kvapas pasklido po visus namus. Bandelės su grietinės įdaru: minkštos kaip pūkas

Рецепт вкусного печенья на кефире. Выпечка за 25 минут: слоеное печенье для всей семьи

Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.

Рецепт вкусного печенья на кефире. Выпечка за 25 минут: слоеное печенье для всей семьи

Iškepusius sausainius galite apibarstyti cukraus pudra. Gausite skanius sluoksniuotos tešlos sausainius visai šeimai.

108

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *