Skanu ir sveika: 3 naujos burokėlių salotos, kurių neįmanoma atsisakyti

Burokėliai – tai augalas, turintis turtingą, tūkstančius metų siekiančią istoriją. Jo ištakos siejamos su Viduržemio jūros pakrantėmis, kur pirmykštės tautos jo šaknis naudojo maistui. Pirmosios nuorodos į burokėlius aptinkamos senovės tekstuose, kur jie buvo naudojami kaip vaistai ir maisto šaltinis

. Viduramžiais burokėliai buvo plačiai paplitę visoje Europoje. Tuo metu jis tapo svarbia mitybos dalimi, ypač tuose regionuose, kur kitų šakniavaisių daržovių buvo mažiau.

Šiais laikais iš

burokėlių

galima pagaminti daug įvairių skanių patiekalų.

Burokėlių su grietine ingredientai:

  • Burokėliai: burokėliai – 3 kg;
  • vandens – 3 litrai;
  • 9 % acto – 3 šaukštai;
  • svogūnas – 1 vnt;
  • grietinė – 100 g;
  • augalinis aliejus – 2 šaukštai.

Burokėlių gaminimas su grietine:

Burokėlius verdant į vandenį reikia įpilti acto ir virti po dangčiu 2 valandas. Paskui vandenį reikia nusunkti ir 15 min. perlieti šaltu vandeniu.

Siūlome paragauti:  Švelni lengvai sūdyta skumbrė su svogūnais. Šaltas marinavimas

Nuvalytus burokėlius patrinti ant stambios tarkos. Svogūną supjaustyti kubeliais ir pakepinti keptuvėje su augaliniu aliejumi

. Į pakepintus svogūnus sudėti smulkintus burokėlius, druską, įdėti grietinės ir gerai išmaišyti. Gausite paprastą ir skanų patiekalą kaip užkandį stalui.

Вкусно и полезно: 3 новеньких салата со свёклой от которых нереально отказаться

Burokėlių salotų ingredientai:

  • Burokėliai: burokėliai – 2 vnt;
  • marinuoti agurkai – 2 vnt;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • majonezas.

Burokėlių salotų paruošimas:

Virtus burokėlius sutarkuokite, smulkiai supjaustykite marinuotus agurkus ir virtus kiaušinius. Visus ingredientus sumaišykite, šiek tiek pasūdykite ir užpilkite majonezu.

Вкусно и полезно: 3 новеньких салата со свёклой от которых нереально отказаться

Marinuotų burokėlių ingredientai:

  • Burokėliai: burokėliai – 1 vnt;
  • 9% acto – 1 valgomasis šaukštas;
  • augalinis aliejus – 2 šaukštai.

Marinuotų burokėlių paruošimas:

Burokėlius išvirkite, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Burokėlius sumaišykite su augaliniu aliejumi ir actu, palikite 5 min.

Siūlome paragauti:  Viskas sudėta ir pamiršta. Tinginių receptas: mūsų šeimoje šis patiekalas ruošiamas kas antrą dieną.

Вкусно и полезно: 3 новеньких салата со свёклой от которых нереально отказаться

Yra daug skanių ir naudingų patiekalų iš burokėlių. Šią daržovę puikiai tinka marinuoti, ruošti salotas ir kitus užkandžius.

76

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *