Smėlio tešla dažnai naudojama įvairiems kepiniams – keksiukams ir sausainiams. Tinkamai paruošus šią tešlą, kepiniai bus kuo skanesni
. Yra keletas gudrybių, į kurias reikėtų atsižvelgti ruošiant sausainius. Pavyzdžiui, negalima ilgai minkyti smėlio tešlos, kitaip ji bus šiurkšti. Taip pat į smėlio tešlą nereikėtų dėti baltymų, jie taip pat sukepa tešlą, o tada gaminys būna šiurkštesnis.
Smėlio tešlos nevalykite plonu sluoksniu. Kitaip negausite minkštų trapių sausainių. Geriau tešlą padaryti storesnę
. Papasakosime, kaip savo rankomis paruošti smėlio sausainius.
Smėlio sausainių ingredientai:
- Miltai – 500 g;
- grietinės – 250 g;
- cukraus – 200 g;
- augalinis aliejus – 100 ml;
- kiaušinio trynys – 3 vnt;
- druskos – ⅓ šaukštelio;
- raugo – 1,5 šaukštelio;
- vanilino.
Smėlio tešlos paruošimas:
Į dubenį su grietine sudėkite vieną trynį, druską ir cukrų, supilkite augalinį aliejų ir išmaišykite iki vientisos masės.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir vanile, persijokite į grietinės masę.
Užminkykite elastingą tešlą, iškočiokite ją į 5 mm storio sluoksnį. Iš tešlos išpjaukite sausainius
ir dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos
.
Kiekvieną sausainį patepkite kiaušinio tryniu ir apibarstykite cukrumi.

Kepkite sausainius 230 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.

Gauname paprastus sausainius. Jei teisingai laikysitės algoritmų ir patarimų, sausainiai bus minkšti ir trapūs.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

