Sluoksniuoti liežuviai ant kefyro. Tešlos receptas per kelias minutes: skanu ir lengva arbata

Sluoksniuoti liežuviai yra vienas iš labiausiai dievinamų ir mėgstamiausių desertų, kurie kiekvienuose namuose sukuria jaukią ir šventinę atmosferą. Dėl atpažįstamos formos ir traškios tekstūros šie skanėstai yra tikras kulinarijos šedevras, prieinamas net pradedantiesiems konditeriams.

Šie maži sluoksniuoti pyragėliai žavi ne tik savo išvaizda, bet ir puikiu skoniu: švelnus sviestu praturtintos

tešlos

saldumas kartu su lengvu vanilės aromatu suteikia nepamirštamą pojūtį.

Plikytų liežuvių istorija siekia daugelį metų, o dėl savo universalumo jie plačiai išpopuliarėjo. Juos galima ragauti grynus arba su įvairiais įdarais – nuo saldaus cinamono iki sodraus šokolado ar vaisių.

Sudedamosios dalys:

  • Sudėtis: miltai – 400 g;
  • sviestas – 200 g;
  • kefyro – 250 ml;
  • kiaušinis – 1 vnt;
  • druskos – ½ šaukštelio;
  • 9% acto – 1 valgomasis šaukštas.
Siūlome paragauti:  Seniai pamirštas ir paprastas receptas. Žemės riešutų vaflinis pyragas su kondensuotu pienu

Pūstų liežuvių paruošimas:

Į miltus įtrinkite šaltą sviestą, taip pat galite sumaišyti komponentus blenderiu. Į kreminius trupinius įberkite druskos ir acto, supilkite šaltą kefyrą, įmuškite kiaušinį.

Į mišinį įpilkite acto ir užminkykite greitai elastingą ir nelipnią tešlą

.

Palikite tešlą po maistine plėvele šaldytuve pusvalandžiui.

Tada iškočiokite tešlą dideliu sluoksniu ir sujungkite visus kraštus per vidurį, kad gautųsi vokas. Tešlos voką iškočiokite į 5 mm storio stačiakampį

sluoksnį. Sluoksnį pabarstykite cukrumi ir vaniliniu cukrumi pagal pageidavimą. Supjaustykite tešlą 3-5 cm storio juostelėmis ir sudėkite ant

kepimo

skardos

. 10-12 min. kepkite liežuvėlius 200 laipsnių temperatūroje.

Слоёные язычки на кефире. Рецепт теста за считанные минуты: к чаю вкусно и просто

Gauname paprastus išpuoselėtus liežuvėlius su cukrumi. Tai klasikinis sluoksniuotos tešlos receptas kiekvienai dienai.

82
Siūlome paragauti:  Bananų ir riešutų pyragas su kondensuotu pienu. Skanus desertas šventiniam stalui

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *