Su kokiais priedais kepate blynus Jūs? Šie receptai jus nustebins!

Su kokiu įdaru kepate blynus? Siūlome išbandyti net penkiolika skirtingų šio populiaraus patiekalo įdarų variantų.

1. Kiaušiniai su svogūnais, krapais ir druska. Šis ketvertukas jūsų švelnius blynelius pavers dar gardesniais. Keturi kietai virti kiaušiniai pertrinami per stambią tarką, įdedama lengvai pakepintų žaliųjų svogūnų, krapų ir druskos. Štai ir viskas, įdaras paruoštas!

2. varškės klasika. Pusė kilogramo varškės, pora šaukštų cukraus, vienas kiaušinis ir pusė puodelio rūgštynių – visa tai sumaišoma, rūgštynės, prieš minkydamos pamirkomos stačiame verdančiame vandenyje, kad nebūtų kietos.

3. Vištiena su krapais, kiaušiniais ir druska – ne tik skanus, bet ir labai maistingas įdaras blynams. Geriausiai tinka vištienos krūtinėlė, tačiau galima gaminti faršą ir iš kitų skerdenos dalių. Vištiena perkošiama per didelių akučių mėsmalę, sumaišoma su stambiai supjaustytais kietai virtais kiaušiniais, įdedama krapų ir prieskonių.

4. Jei nuspręsite gaminti faršą iš grybų, ieškokite baltų, jie tiks geriau nei kiti. Kraštutiniu atveju galite “įkrauti” blynus ir grybus. Grybų reikia pusės kilogramo, prie jų – dviejų svogūnų, prieskonių. Grybai pakepinami, svogūnai apkepinami. Prieskonių – pagal skonį ir poreikį.

5. Įdaras “dešra” puikiai tinka, jei reikia išsisukti iš padėties, o reikiamų produktų, išskyrus virtą dešrą, namuose nėra. Ji jums padės. Du šimtus ar tris šimtus gramų dešros perbėgti per mėsmalę, įdėti garstyčių, grietinės ir apie šimtą gramų kietojo sūrio. Išskirtinis įdaras nustebins jūsų artimuosius pikantišku skoniu.

Siūlome paragauti:  Traški duona keptuvėje. Tai labai paprasta ir skanu: aš visada taip kepu ją dačoje.

6. Puikus variantas yra kepenėlių įdaras. Paimkite du šimtus gramų kiaulienos ir jautienos kepenų, jei vienos iš jų neturite, nenusiminkite, su bet kuria iš jų taip pat išeis skanu, bet geriau dar sumaišyti. Kepenėles apkepkite su svogūnais (dviem svogūnais), galite įdėti vieną vidutinio dydžio morką. Be to, dar reikės trijų kiaušinių, kaip visada, kietai virtų. Viskas du kartus perkošiama per vidutinio dydžio mėsmalės tinklelį.

7. Įdaras “kotletas”, atitinkamai, gaminamas iš kotletų maltinių. Jį reikia šiek tiek pakepinti su svogūnais ir paįvairinti prieskoniais.

8. Kumpio, jei į jį įtrinsite kietąjį sūrį, santykiu du prie vieno, ir kietai virtų kiaušinių – dar vienas nuostabus įdaras blynams. Iš prieskonių reikės tik druskos.

9. Abrikosai, varškė, medus – itin sveikas įdaras, sudėtis kalba pati už save. Abrikosai pamerkiami į karštą, bet ne verdantį vandenį, sutrinami, viskas sumaišoma – įdaras paruoštas.

10. Dietinis įdaras iš švelnios jaunos jautienos – dar vienas variantas. Išverdama pusė kilogramo jautienos, reikės dar dviejų svogūnų ir penkiasdešimties gramų karvės sviesto. Viskas sukama per smulkų mėsmalės tinklelį. Faršą, prieš dedant į blynus, reikia palikti pastovėti apie valandą, kad aliejus gerai įsigertų į jautieną. Druskos – šiek tiek, pagal skonį.

11. Kondensuotas pienas, žinoma, geriau tinka virintas, čia komentarai nereikalingi. Išvirkite jį patys arba nusipirkite jau paruoštą, patys pasirinkite.

12. Įdaras-ryžių-jonų. Nuostabus trio. Tačiau norint jį tinkamai paruošti, reikia labai pasistengti. Ryžius reikia virti, kol jie beveik visiškai išvirs. “Beveik” – nes jį dar reikės apkepti su maltiniais ir svogūnais, t. y. dar kartą termiškai apdoroti ryžius.

Siūlome paragauti:  Jei ruošiate vištienos filė, tai vienintelis būdas tai daryti. Neįtikėtinai skanus vakarienės receptas

13. Jei norite pradžiuginti save ir savo artimuosius – blynams įdaryti nusipirkite silpnai sūdytos raudonos žuvies. Ji turi būti smulkiai supjaustyta ir sumaišyta su tarkuotu lydytu sūriu, prieš tai užšaldytu, kitaip, suprask, malti nepavyks.

14. Saldus cukraus pudros įdaras – pats nesudėtingiausias, miltelių kiekis – priklausomai nuo jūsų polinkio į saldumynus.

15. Kitas saldus įdaras – iš karamelės, kuri ruošiama savarankiškai – stiklinė cukraus ir vanilės užpilama stikline vandens ir troškinama keptuvėje iki tamsiai rudos spalvos. Gauta karamelė užpilama ant blynų viršaus – tai šio, “išorinio” blynų įdaro ypatybė.

159

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *