Saldžios tešlos ir saldžiarūgščio įdaro derinys paverčia jį tikru radiniu šeimos arbatos vakarėliui!
Ingredientai:
- Miltai – 250 g
- Kiaušiniai – 3-4 vnt. (jei mažas, imk 4)
- Cukrus – 150 g
- Kefyras – 125 ml (galima pakeisti grietine arba raugintu keptu pienu)
- Sviestas – 125 g (gali būti iš dalies pakeistas augaliniu aliejumi)
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis. su čiuožykla
- Soda – 1/4 šaukštelio. l.
- Druska – 1/4 šaukštelio.
- Vanilinas – neprivaloma
- Mandarinai – 6-8 vnt.
- Įdarui: 1 citrinos sultys + 150 g cukraus pudros
Paruošimas:
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir žiupsneliu druskos iki vientisos masės. Supilame ištirpintą sviestą ir kefyrą, vėl lengvai paplakame.
Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir soda. Sausą mišinį pamažu supilkite į kiaušinių masę ir minkykite tešlą. Konsistencija turi būti kaip blynų.
Kepimo skardą arba kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Supilkite tešlą į formą.
Mandarinus padalinkite griežinėliais ir dėkite ant tešlos kraštais žemyn, lengvai paspausdami.
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C, įjunkite režimą „viršus-apačia”. Kepkite pyragą 25-30 minučių iki auksinės rudos spalvos.
Citrinų sultis sumaišykite su cukraus pudra, kol visiškai ištirps. Išimkite pyragą iš orkaitės ir nedelsdami supilkite įdarą. Palikite pyragą keptuvėje, kol visiškai atvės.
Variacijos:
- Vietoj mandarinų galite naudoti šaldytas uogas, pavyzdžiui, juoduosius serbentus ar vyšnias be kauliukų (jų atitirpinti nereikia).
- Šviesios uogos (avietės, mėlynės) netinka, nes neįskandins į tešlą.
Išbandykite šį paprastą, bet neįtikėtinai skanų receptą. Šis pyragas taps šeimos mėgstamiausiu!