Sultingas moliūgų pyragas: trapios tešlos plutelė ir subtilus moliūgų sluoksnis

Ingredientai:

testui:

  • 150 gr. sviesto
  • 100 gr. Sachara
  • 1 kiaušinis
  • 200 gr. kankintis

įdarui:

  • 300 gr. moliūgai
  • 150 gr. Sachara
  • 1 kiaušinis
  • 1 pakelis vanilinio cukraus
  • 2 valg. kankintis

Paruošimas:

Kiaušinį, tešlos cukrų, minkštą sviestą ir miltus sutrinkite rankomis. Tai turėtų būti trapios tešlos. Tešlą paskirstykite į kepimo skardą, suformuodami šonus.

Įdarui nuluptą moliūgą išvirkite, kol suminkštės, tada sutrinkite trintuvu.

Į moliūgą suberiame cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinį ir miltus. Sumaišykite. Įdaras turi būti skystas.

Įdarą supilkite ant keptuvėje paruoštos plutos.

Kepti 200 C 25-35 min.

Mėgaukitės arbata!

64

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Siūlome paragauti:  Sūrio pyragas mikrobangų krosnelėje: dabar aš neinu į konditerijos parduotuvę, gaminu pats!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!