Sultingi vištienos kojų suktinukai. Vištienos receptas orkaitėje: visi, kurie jį išbandė, paprašė daugiau

Kepti vištienos šlaunelių suktinukai – skanus ir maistingas patiekalas, kuris gali tapti bet kurio stalo puošmena. Suktinukus lengva paruošti, juos galima pritaikyti įvairiems skoniams ir dietoms

. Yra daugybė būdų, kaip paruošti keptus vištienos šlaunelių suktinukus su įdaru. Marinatas suteikia mėsai sultingumo ir skonio, prieskoniai – pikantiškumo, o padažas patiekalą padaro švelnesnį ir sotesnį.

Norėdami patiekalui suteikti ypatingo skonio, į marinatą galite įdėti šiek tiek šviežio rozmarino arba čiobrelių.

Sudedamosios dalys: 1:

  • Vištienos šlaunelės – 8 vnt;
  • grybai – 250 g;
  • sūris – 120 g;
  • svogūnas – 1 vnt;
  • paprika – 1 šaukštelis;
  • česnako – 3 skiltelės;
  • druskos – valgomasis šaukštas;
  • sviesto;
  • alyvuogių aliejus – 2 valgomieji šaukštai;
  • džiovintų čiobrelių – ½ šaukštelio;
  • sojų padažas;
  • medus;
  • saldus aitriųjų paprikų padažas;
  • ciberžolės.

Keptų vištienos suktinukų paruošimas:

Vištienos kojas nuplaukite ir lengvai nusausinkite, išimkite iš jų kaulus. Druską sumaišykite su paprika, juodaisiais pipirais, į mišinį įspauskite česnako skilteles,

Siūlome paragauti:  Tingūs koldūnai iš varškės. GOST receptas: skanu ir paprasta

supilkite alyvuogių aliejų

ir

gerai išmaišykite

.

Vištienos šlauneles pakiškite po maistine plėvele ir išmuškite plaktuvu

. Kiekvieną kotletą apvoliokite paprikos, druskos ir česnakų mišinyje.

Сочные рулеты из куриных ножек. Рецепт курицы в духовке: все, кто пробовал, просили добавки

Sudėkite kotletus į gilų dubenį, tepalais apteptas dalis sudėkite vieną ant kitos.

Сочные рулеты из куриных ножек. Рецепт курицы в духовке: все, кто пробовал, просили добавки

Marinuokite kotletus po maistine plėvele 15 minučių. Tuo metu smulkiai supjaustykite svogūną, 5-7 min. pakepinkite jį augalinio ir sviesto aliejaus mišinyje

. Smulkiai supjaustykite pievagrybius, sudėkite prie svogūnų ir toliau kepkite. Į svogūnų ir grybų mišinį įberkite džiovintų čiobrelių

. Grybus ir svogūnus sudėkite į atskirą dubenį, sutarkuokite sūrį ir susmulkinkite petražoles. Ant riebalais pateptos kiekvieno kotleto pusės dėkite įdaro ir susukite į suktinukus.

Сочные рулеты из куриных ножек. Рецепт курицы в духовке: все, кто пробовал, просили добавки

Suktinukus dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Kad įdaras neišbyrėtų, galite suktinukus susmeigti dantų krapštukais

Siūlome paragauti:  Šventinis užkandis bet kokiam renginiui. Neįprastas ritinys: gražus, sultingas ir skanus

. 20 minučių kepkite patiekalą 190 laipsnių temperatūroje.

Сочные рулеты из куриных ножек. Рецепт курицы в духовке: все, кто пробовал, просили добавки

Padažui sojų

padaže

sumaišykite medų, saldžiąją aitriąją papriką ir ciberžolę

. Padažu aptepkite paruoštus vištienos šlaunelių suktinukus ir vėl siųskite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 10 minučių.

Сочные рулеты из куриных ножек. Рецепт курицы в духовке: все, кто пробовал, просили добавки

Gausite skanius sultingus vištienos kojų suktinukus su įdaru.

Сочные рулеты из куриных ножек. Рецепт курицы в духовке: все, кто пробовал, просили добавки

Šį patiekalą galima patiekti ir ant šventinio stalo, ir tiesiog vakarienei.

299

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *