Parduotuvėje pirktoje grietinėlėje dažnai būna mažai riebalų, o gaminti iš jos nepatogu. Todėl daug geriau pasigaminti naminės grietinėlės – receptui reikia tik pieno ir sviesto, o paruošti užtrunka apie 10 minučių, neskaičiuojant laiko, kurio reikia grietinėlei atvėsinti šaldytuve.

200 mililitrų ne mažiau kaip 2,5 % riebumo pieno imame tik sviesto – 150 gramų, jo riebumas turi būti daugiau kaip 72 %. Pieną supilame į patogų puodą ar ąsotį, sudedame sviestą.

Viską kartu pašildome. Stebėkite, kad neužvirtų. Tada mišinį plakite vidutinio greičio mikseriu 5-7 minutes iki vientisos masės.

Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir padėkite į šaldytuvą.
Namuose pagamintas kremas įgauna ryškų sviesto skonį. Jie idealiai tinka grietinėlei plakti – ji išeis tirštesnė nei parduotuvinė

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

