Iškepti vos per dešimt minučių ant keptuvės, jie greitai taps šeimos mėgstamiausiais.
Ingredientai:
- 1 didelis baltas svogūnas
- 1 puodelis miltų
- 1 puodelis kukurūzų krakmolo
- 1 šaukštelis. kajeno pipirų (kiekį koreguokite pagal skonį, kad būtų norimas aštrumas)
- Malti juodieji pipirai – pagal skonį
- Druska – pagal skonį
- Šaltas gazuotas vanduo (galite naudoti įprastą vandenį) – apie 1 puodelis
- Duonos trupiniai – 1-2 stiklinės
- Aliejus kepimui (daržovių arba alyvuogių)
Paruošimas:
Svogūną nulupkite ir supjaustykite maždaug 1 cm storio žiedais.
Giliame dubenyje sumaišykite miltus, kukurūzų krakmolą, kajeno pipirus, juoduosius pipirus ir druską. Palaipsniui įpilkite šalto gazuoto vandens, plakite, kol mišinys pasieks grietinės konsistenciją. Jei reikia, įpilkite daugiau vandens arba miltų.
Kiekvieną svogūno žiedą panardinkite į tešlą, kol jis visiškai apsems, leiskite tešlos pertekliui nuvarvėti. Tada apvoliokite žiedus džiūvėsėliuose, nuspauskite, kad jie gerai sukibtų.
Keptuvėje ar puode su aukšta puse įkaitinkite aliejų iki 1-2 cm lygio. Kepkite iki auksinės rudos spalvos, maždaug 2-3 minutes iš kiekvienos pusės. Naudokite kiaurasamtį, kad apverstumėte ir nuimtumėte žiedus.
Gatavus žiedus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte
aliejaus perteklių. Patiekite karštą su česnakiniu ar kitu pasirinktu
padažu.
Šie traškūs svogūnų žiedai yra puikus užkandis arba garnyras prie pagrindinių patiekalų!