Siūlome išbandyti paprastą ir gardų marinuotų aštriųjų paprikų medaus marinate receptą, kurio nereikia virti ir sterilizuoti. Šis gaminys puikiai tinka žiemai ir yra labai populiarus. Tačiau jei turite skrandžio problemų, būkite atsargūs su tokiomis paprikomis.

Paruošimui reikės šių ingredientų:
- apie 2 kg įvairių spalvų aštriųjų paprikų (kad gražiai atrodytų stiklainiuose);
- 1 litro stalo acto (9 %);
- 500 ml obuolių sidro acto;
- 8 valgomųjų šaukštų medaus;
- 3 valg. š. druskos;
- 2 česnakų galvutės;
- garstyčių sėklų, kalendros ir kelių raudonėlio pipirų žirnelių.

Stiklainiai ir dangteliai sterilizuojami iš anksto, pasirenkami nedideli stiklainiai (iki 500 ml).
Paruošimo procesas:
- pipirus kruopščiai nuplaukite ir supjaustykite žiedais, nepamiršdami palikti sėklų. Rekomenduojama tai daryti su pirštinėmis ir kauke, kad išvengtumėte dirginimo.
- Į sterilizuotus stiklainius dugne sudėkite po 5 g garstyčių ir kalendrų sėklų, 3 raudonėlio pipiro žirnelius ir 3 susmulkintas česnako skilteles.
- Užpildykite stiklainius griežinėliais supjaustytomis paprikomis, stengdamiesi jas kuo sandariau supakuoti.
- Marinatui sumaišykite stalo ir obuolių actą, įberkite druskos ir medaus. Visus ingredientus gerai išmaišykite.
- Kiekvieną stiklainį užpildykite marinatu iki pat viršaus ir iš karto uždarykite dangteliu.

Šias aštriąsias paprikas medaus marinate galima laikyti kambario temperatūroje. Jis išlaiko savo skonį ir aromatą, o paruoštas patiekalas puikiai papuoš bet kokį stalą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

