Ingredientai 2 porcijoms:
- Sausainiai (susmulkinti į trupinius) – 1/2 puodelio (apie 50 g)
- Sviestas (lydytas) – 2 šaukštai. l.
- grietinėlės sūris – 120 g
- grietinė – 120 g
- Kiaušinis – 1 vnt.
- Cukraus pudra – 60 g
- Apelsinų sultys – 2 šaukštai. l.
Paruošimas:
- Sausainių trupinius sumaišykite su lydytu sviestu ir supilkite mišinį į formeles, tvirtai prispauskite prie dugno.
- Mažu greičiu išplakite grietinėlės sūrį ir grietinę iki vientisos masės – vos kelias sekundes, kad išvengtumėte oro pertekliaus, kuris gali įtrūkti. Suberkite cukraus pudrą ir kiaušinį, vėl švelniai plakite iki vientisos masės. Tada supilkite apelsinų sultis ir švelniai išmaišykite.
- Supilkite įdarą į formeles ir kepkite mikrobangų krosnelėje 700 W apie 2 minutes. Kai centras pradės šiek tiek burbuliuoti, išimkite sūrio pyragą.
- Leiskite desertui atvėsti iki kambario temperatūros, tada padėkite į šaldytuvą 1,5-2 valandoms, kol visiškai sustings.
- Prieš patiekdami, pagal skonį papuoškite kakava, uogomis ar kuo tik norite.
Gero apetito!