Ingredientai:
- Kiaulienos sprandinė – 1 kg
- Druska – 1 šaukštelis.
- Maltos kalendros – ½ šaukštelio.
- Paprika – 1 šaukštelis.
- Lydytas sviestas – 30–40 g
- Česnakai – 2 skiltelės
- Sviestas – 20 g
- Rozmarino šakelė – 1 vnt.
- Augalinis aliejus – šiek tiek
Paruošimas:
Sumaišykite druską, kalendrą, papriką ir maltus pipirus. Šiuo mišiniu įtrinkite kiaulienos sprandinę.
Padarykite gilius įpjovimus ir įdėkite nuluptas česnako skilteles.
Mėsą aptepkite tirpintu sviestu ir palikite marinuotis bent 1 val.

Įkaitinkite orkaitę iki 160–170°C.
Marinuotą mėsą sudėkite į karščiui atsparų indą.
Apšlakstykite augaliniu aliejumi, įdėkite gabalėlį sviesto ir rozmarino šakelę.

Uždenkite keptuvę folija ir kepkite 2 valandas, periodiškai apšlakstydami mėsą bet kokiomis sultimis.
Nuimkite foliją, padidinkite temperatūrą iki 180°C ir kepkite dar 10 minučių, kol mėsa taps auksinės spalvos.
Išimkite gatavą mėsą iš orkaitės, leiskite šiek tiek atvėsti ir patiekite.
Gero apetito!

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.