Ingredientai:
- Kiaulienos sprandinė – 1 kg
- Druska – 1 šaukštelis.
- Maltos kalendros – ½ šaukštelio.
- Paprika – 1 šaukštelis.
- Lydytas sviestas – 30–40 g
- Česnakai – 2 skiltelės
- Sviestas – 20 g
- Rozmarino šakelė – 1 vnt.
- Augalinis aliejus – šiek tiek
Paruošimas:
Sumaišykite druską, kalendrą, papriką ir maltus pipirus. Šiuo mišiniu įtrinkite kiaulienos sprandinę.
Padarykite gilius įpjovimus ir įdėkite nuluptas česnako skilteles.
Mėsą aptepkite tirpintu sviestu ir palikite marinuotis bent 1 val.

Įkaitinkite orkaitę iki 160–170°C.
Marinuotą mėsą sudėkite į karščiui atsparų indą.
Apšlakstykite augaliniu aliejumi, įdėkite gabalėlį sviesto ir rozmarino šakelę.

Uždenkite keptuvę folija ir kepkite 2 valandas, periodiškai apšlakstydami mėsą bet kokiomis sultimis.
Nuimkite foliją, padidinkite temperatūrą iki 180°C ir kepkite dar 10 minučių, kol mėsa taps auksinės spalvos.
Išimkite gatavą mėsą iš orkaitės, leiskite šiek tiek atvėsti ir patiekite.
Gero apetito!