Švelni, sultinga ir kvapni mėsa, kurią galite pjaustyti šaukštu

Ingredientai:

  • Kiaulienos sprandinė – 1 kg
  • Druska – 1 šaukštelis.
  • Maltos kalendros – ½ šaukštelio.
  • Paprika – 1 šaukštelis.
  • Lydytas sviestas – 30–40 g
  • Česnakai – 2 skiltelės
  • Sviestas – 20 g
  • Rozmarino šakelė – 1 vnt.
  • Augalinis aliejus – šiek tiek

Paruošimas:

Sumaišykite druską, kalendrą, papriką ir maltus pipirus. Šiuo mišiniu įtrinkite kiaulienos sprandinę.
Padarykite gilius įpjovimus ir įdėkite nuluptas česnako skilteles.
Mėsą aptepkite tirpintu sviestu ir palikite marinuotis bent 1 val.

Įkaitinkite orkaitę iki 160–170°C.

Marinuotą mėsą sudėkite į karščiui atsparų indą.

Apšlakstykite augaliniu aliejumi, įdėkite gabalėlį sviesto ir rozmarino šakelę.

Uždenkite keptuvę folija ir kepkite 2 valandas, periodiškai apšlakstydami mėsą bet kokiomis sultimis.

Nuimkite foliją, padidinkite temperatūrą iki 180°C ir kepkite dar 10 minučių, kol mėsa taps auksinės spalvos.

Siūlome paragauti:  Pjaustyta mėsa sumuštiniams ir šventiniam stalui. Pigiau nei kumpis ir dešra

Išimkite gatavą mėsą iš orkaitės, leiskite šiek tiek atvėsti ir patiekite.

Gero apetito!

52

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 3.8 / 5. Balsų skaičius: 4

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Siūlome paragauti:  Tai nėra geriau nei vištiena! Minkšta ir minkšta mėsa kreminiame padaže su grybais
Pasidalink receptu su draugais!