Obuolių sausainiai – nuostabus skanėstas, kuriame dera tešlos švelnumas ir prinokusių obuolių saldumas. Šis desertas idealiai tinka jaukiems rudens vakarams ir gali būti tiek gurmaniškas skanėstas svečiams, tiek šilta akimirka, kuria dalijamasi su šeima.
Obuolių sausainiai patrauklūs ne tik dėl savo skonio, bet ir dėl aromato, kuris pripildo namus jaukumo ir namų šilumos atmosferos.
Receptui naudojami obuoliai ne tik suteikia sausainiams natūralaus saldumo ir sultingumo, bet ir praturtina juos vitaminais
.
Ypač sezono metu, kai šių vaisių derlius yra pats didžiausias.
Sudedamosios dalys:
- Obuoliai – 2 vnt;
- sviestas – 70 g;
- cukraus – 60 g;
- kiaušinis – vnt;
- miltai – 140 g;
- raugas – 1 šaukštelis;
- druskos – žiupsnelis;
- cinamono – žiupsnelis.
Obuolių sausainių paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinį, supilkite cukrų ir gerai išmaišykite. Į masę sudėkite minkštą sviestą ir toliau maišykite iki vientisos masės.
Į mišinį supilkite ½ miltų, kepimo miltelius, druską ir cinamoną ir išminkykite tešlą
.
Supilkite likusius miltus ir išminkykite tirštą ir lipnią tešlą.
Nulupkite ir išskobkite obuolius bei supjaustykite nedideliais kubeliais
.
Supilkite obuolius į tešlą ir išmaišykite.
Tešlą su obuoliais nedidelėmis porcijomis sudėkite ant kepimo skardos ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių.
Sausainiai iškepa greitai ir yra gana skanūs.
Į obuolių mišinį tešloje taip pat galima įmaišyti, pavyzdžiui, spanguolių, o iškepus apibarstyti cukraus pudra.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.