Ši ypatinga vakarienė nustebins visą jūsų šeimą! Tai labai skanus bulvių ir mėsos patiekalas. Būsite nustebinti, kaip lengvai ir greitai jį paruošti. Prie jo galite paruošti šviežių daržovių salotų
. Jis bus riebus, skanus ir sotus! Šį patiekalą galite patiekti ne tik vakarienei, bet ir pietums. Jį su dideliu malonumu valgo net vaikai!
Produktų sąrašas:

– bulvės 1 kg;
– kiaušiniai 2 vnt;
– druskos ir pipirų pagal skonį;
– miltai 3-4 šaukštai;
– maltos mėsos 500 g;
– svogūnas 1 vnt;
– druskos ir pipirų pagal skonį;
– 100 g sviesto;
– česnakas 2 skiltelės;
– krapų.
O dabar – pats receptas žingsnis po žingsnio:
1. Susmulkinkite žoleles ir kelias česnako skilteles, sumaišykite jas su sviestu.

2. Apvoliokite sviestą žolelėse ir česnakuose, įdėkite į plastikinį maišelį ir palikite šaldytuve 10 minučių. Geriau įdėti į šaldiklį.

3. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir sumaišykite su malta jautiena. Druskos ir pipirų pagal skonį
. 4. Iš maltos mėsos suformuokite maždaug delno dydžio plokščią paplotėlį
. 5. Iš šaldytuvo išimkite sviestą ir supjaustykite jį nedidelėmis porcijomis
. 6. Į kiekvieną plokštainį įdėkite po gabalėlį sviesto ir suformuokite kotletą.

7. Sutarkuokite bulves, suberkite miltus ir įmuškite vištos kiaušinį. Pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Išmaišykite.

8. Mėsos rutuliuką iš visų pusių apvoliokite bulvių apvalkale.

9. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir apkepkite bulvių ir mėsos kotletus iš abiejų pusių, kol taps auksiniai. Kepkite ant vidutinės ugnies ir perkelkite į lėkštę.

Kepimo metu į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus, o jei atrodo, kad kotletai bulvių apvalkale gavosi per riebūs, nesijaudinkite. Juos dar reikia baigti kepti orkaitėje.

Įjunkite 170 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite kotletus 30 minučių.

Pasirodys labai skanūs ir sultingi, dėl sviesto patiekalas įgaus itin malonų kreminį skonį. Pabandykite pasigaminti vakarienę tiksliai pagal šį receptą ir komentaruose po straipsniu pasidalykite savo sėkme. Esu tikra, kad jums pavyks viską pagaminti taip, kaip reikia.

Jums patiko šis receptas, ar ne?

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

