Uogienė pagal šį receptą pasirodo labai aromatinga, graži ir skani. Ir tai lengva ir paprasta paruošti!
Jis daug tirštesnis už įprastą abrikosų uogienę ir puikiai tepasi ant duonos. Pasirodo labai graži gintaro spalva. Nuostabus abrikosų ir apelsinų aromatas sukurs vasarišką nuotaiką šaltais žiemos vakarais ir suteiks džiaugsmo jūsų šeimai ir draugams!
Ingredientai:
- 1 kg abrikosų (be kauliukų)
- 3 apelsinai
- 750 g cukraus
- 3 arbatinius šaukštelius citrinos sulčių.

Tiršta ir skani abrikosų ir apelsinų uogienė: žingsnis po žingsnio paruošimo procesas:
- Paruošiame abrikosus – nuplauname šaltame vandenyje, šiek tiek nusausiname, išimame sėklas. Mums reikės 1 kg abrikosų be kauliukų.
- Abrikosus supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į puodą.
- Apelsinus nuplaukite kempine šaltame vandenyje, sudėkite į dubenį ir tris minutes užpilkite verdančiu vandeniu.
- Apelsinus išimkite iš verdančio vandens ir nusausinkite. Smulkia tarka sutarkuokite apelsinų žievelę tiesiai į keptuvę su abrikosais, stenkitės, kad nepaliestumėte balto sluoksnio, kitaip gatavas patiekalas bus kartaus.
- Apelsinus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Išimkite sėklas ir membranas, o minkštimą sudėkite į keptuvę su abrikosais.
- Abrikosus užpilkite citrinos sultimis, suberkite cukrų, viską išmaišykite.
- Abrikosų masę užvirinkite ir virkite ant vidutinės ugnies 15 minučių.
- Karštą masę reikia sumaišyti iki vientisos masės panardintu trintuvu.
- Uogienės keptuvę vėl uždėkite ant viryklės ir virkite dar 15 minučių.
- Verdančią uogienę supilstykite į sterilius stiklainius ir uždarykite dangčiais. Iš nurodyto produktų kiekio gauti trys 0,5 litro stiklainiai uogienės.
- Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir uždenkite antklode. Palikite taip, kol visiškai atvės.
Uogienė pasirodo labai aromatinga, abrikosai puikiai dera su apelsinais. Laikui bėgant uogienė tampa dar tirštesnė. Nuostabus desertas prie arbatos, ilgais žiemos vakarais primins vasarą!
Mėgaukitės arbata!