Tobulo obuolių pyrago receptas. Paprastas ir skanus

Yra milijonas skirtingų obuolių pyragų receptų. Atrodo, kad jau žinome visus įmanomus jų paruošimo būdus. Tačiau virėjai vis dar turi kuo nustebinti paprastas namų šeimininkes. Pasirodo, yra slaptų obuolių pyragų receptų. Apie vieną iš jų papasakosime dabar.

Obuolių pyrago ingredientai:

  • Miltai – 300 g;
  • cukraus – 320 g;
  • druskos – žiupsnelis;
  • raugo – šaukštelis;
  • kiaušinio baltymas – 4 vnt;
  • vanilinio cukraus – 8 g;
  • graikiniai riešutai – 50 g;
  • sviestas – 185 g;
  • kiaušinis – vnt;
  • medus – 2 šaukštai;
  • obuoliai – 900 g.

Obuolių pyrago paruošimas:

Sudedame sausus produktus: miltus, miltinį cukrų (30 g), kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Šaltą sviestą vidutine tarka susmulkiname į miltų mišinį ir visus produktus suminkome į trupinius

. Į miltų

mišinį

įmušame kiaušinį ir suformuojame gumulą

.

Perkelkite tešlos gumulėlį į 24×24 formą, paskleiskite jį ant dugno, uždenkite šonus. Plokštę visose vietose pradurkite šakute

Siūlome paragauti:  Paprastas arbatos receptas. Neįtikėtinai skanūs baltarusiški bulviniai sausainiai

. Obuolius padalykite į 4 skilteles, išimkite šerdį. Tada skilteles supjaustykite mažesniais kubeliais

. 120 g cukraus ir medaus karamelizuokite įkaitintoje keptuvėje. Kai smėlis virs karamele, supilkite į keptuvę obuolius ir nuolat maišydami virkite 10 minučių ant silpnos ugnies.

Tada karamelinę obuolių masę supilkite į formą su tešla ir tolygiai paskirstykite po visą sluoksnio paviršių. Pyrago blanką iš anksto apibarstykite smulkintais graikiniais riešutais.

Orkaitėje pyragą 20 minučių kepkite 180 laipsnių pagal Celsijų temperatūroje. Per tą

laiką pagaminkite beeringą

.

Į gilų indą supilkite baltymus, suberkite druską ir pradėkite plakti

. 170 g cukraus palaipsniui

supilkite

į glajų

.

Baltymus išplakite iki lengvų, tirštų putų

. Išplaktus baltymus tolygiu sluoksniu paskleiskite ant iškepusio pyrago paviršiaus.

Siūlome paragauti:  Šias salotas gaminu per visas šventes. Salotos su krabų lazdelėmis ir neįprastu padažu

Рецепт отменного яблочного пирога. Просто и вкусно

Orkaitę sumažinkite iki 160 laipsnių ir kepkite dar 40 minučių.

Рецепт отменного яблочного пирога. Просто и вкусно

Leiskite obuolių pyragui atvėsti ir galėsite mėgautis nuostabiu desertu! Jei norite, pabarstykite beicą migdolų arba šokolado drožlėmis.

Рецепт отменного яблочного пирога. Просто и вкусно

76

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 5 / 5. Balsų skaičius: 3

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *