Ingredientai:
Konservuotas tunas – 1 skardinė
Kiaušiniai – 2 vnt
Pomidorai – 3 vnt.
Salotų lapai – 6 vnt.
Alyvuogių aliejus – 2 šaukštai
Violetinis svogūnas – pagal skonį
Druska, pipirai – pagal skonį
Paruošimas:
Išvirkite kiaušinius. Taip pat galite naudoti putpelių – taip gražiau. Jei naudojate putpelių kiaušinius, padidinkite kiaušinių skaičių iki 8-10. Kiaušinius atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite į keturias riekeles (putpelių – pusę).
Nuplaukite salotų lapus ir pomidorus. Išdžiovinkite virtuviniu rankšluosčiu arba popieriniu rankšluosčiu. Pomidorus supjaustykite griežinėliais.
Jei turite vyšninių pomidorų, perpjaukite juos pusiau. Vienuose ir kituose reikia išpjauti kotelį. Nuplaukite arba nulupkite svogūną, supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Į lėkštę sudėkite salotų lapus, šakute išimkite tuną iš stiklainio, tada pomidorų griežinėlius. Pipirų, druskos, apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Ant viršaus pabarstykite pjaustytus svogūnus.