Skanūs apkepai iš varškės ir kefyro pagal mūsų paprastą receptą. Gamindami užtruksite minimaliai laiko, o rezultatas jus tikrai nudžiugins. Ingredientai leidžia paruošti fritas dideliais kiekiais ir kartu labai taupiai.
Ingredientai: 1:
- Reikės: 100 ml kefyro;
- 180 g 9 % varškės;
- 160 gr miltų;
- 2 kiaušiniai;
- 2 šaukštai cukraus;
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus;
- 1 arbatinis šaukštelis sodos;
- Druska.
Įdaro ingredientai:
- Sudedamosios dalys: 2 obuoliai;
- 2 šaukštai cukraus;
- 2 šaukštai cukraus;
- 20 g sviesto.
Paruošimas:
Iš pradžių paimkite gilų dubenį ir į jį įmuškite 2 kiaušinius. Tada šiek tiek suplakite turinį plaktuvu
. Įmaišykite kefyrą ir sodą.
Paimkite 9 % varškės gabalėlį ir įmaišykite jį į likusius ingredientus. Išmaišykite ir palaipsniui suberkite miltus.
Nulupkite ir nedideliais kubeliais supjaustykite du obuolius
. Įkaitintą keptuvę patepkite gabalėliu sviesto ir supilkite paruoštus obuolius. Įberkite du valgomuosius šaukštus cukraus ir troškinkite apie 3-4 min.
Nuimkite nuo viryklės ir palikite atvėsti.
Perkelkite tešlą į konditerinį maišelį, nupjaukite jo galiuką ir išspauskite apskritimų pavidalo indelius ant blynų keptuvės.
Į kiekvieno blyno vidurį dėkite obuolių įdaro ir vėl užpilkite tešla. Atsargiai apverskite ir baigkite kepti.

Išimkite iš keptuvės ir dėkite į gražią lėkštę. Pagal pageidavimą viršų galite pabarstyti cukraus pudra.

Taip gauname daug skanių blynų su įdaru, kurie paruošiami gana lengvai ir greitai.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

