Varškės apkepas su braškėmis. Namų kepimo su varške receptas: varškės pyragas be miltų

Varškės apkepas su braškėmis – tai subtilus, kvapnus patiekalas, kuriame natūrali varškė derinama su sultingomis uogomis, taip sukuriant harmoningą skonio ir tekstūros pusiausvyrą. Kepdamos braškės išskiria sultis, kurios įsigeria į varškės masę ir suteikia jai lengvą rūgštelę bei ryškų uogų akcentą.

Šis troškinys tinka vaikų maistui ir tiems, kurie stebi savo mitybą: jame gausu baltymų, nereikia daug cukraus ir yra lengvai virškinamas. Jį galima patiekti šiltą arba atšaldytą, su grietine, medumi arba jogurtu.

Tai universalus desertas – lengvai paruošiamas, sveikas ir galintis papuošti tiek kasdienį, tiek šventinį stalą.

Sudedamosios dalys: 1:

  • Sudedamosios dalys: varškė – 800 g;
  • Kiaušiniai – 4 vnt;
  • grietinė – 200 g;
  • Sviestas – 100 g;
  • Vanilės ekstraktas – 2 šaukšteliai;
  • Cukrus – 150 g;
  • Druska – ¼ šaukštelio;
  • Krakmolas – 50 g;
  • Braškės – 200 g.
Siūlome paragauti:  Skaniau nei pyragai. Vatrushki su varške: nuostabus naminis pyragas

Varškės apkepo su braškėmis paruošimas:

Į dubenį su varške įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę, sviestą, vanilės ekstraktą, cukrų, druską ir krakmolą, plakite panardinamuoju maišytuvu iki vientisos masės. Masę paskirstyti į pergamentu išklotą formą.

Ant varškės masės sudėti braškes. Kepkite patiekalą 180 laipsnių temperatūroje 50-55 min.

Творожная запеканка с клубникой. Рецепт домашней выпечки с творогом: сырник без муки
www.youtube.com

Iškepusį patiekalą palikite atvėsti formoje, tada išimkite ir supjaustykite porcijomis.

Творожная запеканка с клубникой. Рецепт домашней выпечки с творогом: сырник без муки
www.youtube.com

Šį apkepą galite gaminti ir su kitomis uogomis arba naudoti šaldytus uogų mišinių variantus.

161

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 4.4 / 5. Balsų skaičius: 30

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Siūlome paragauti:  Baklažanų troškinys pagal mano močiutės italės receptą. Visiems svečiams labai patiko

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *