Vienos vafliai: gardūs receptai visai šeimai!

Vienos vafliai yra paprastas ir greitas desertas, kurį, jei turite vaflinę ar vaflių kepimo formą, galite lengvai paruošti namuose.

Kaip pasigaminti Vienos vaflių?

Vienos vaflių tešla dažniausiai yra skystos tekstūros, o jos sudėtį lemia pasirinktas receptas, kurių yra daugiau nei dešimt.

  1. Skystas tešlos minkymo pagrindas gali būti pienas, kefyras, grietinė arba varškė.
  2. Pridėtas sviestas arba augalinis aliejus suteiks burnoje tirpstančio skonio švelnumo ir minkštumo.
  3. Kvietiniai miltai, dalis jų bendros porcijos, gali būti pakeisti kukurūzais, avižomis arba krakmolu.
  4. Atlaisvinkite pagrindą kepimo soda arba įberdami kepimo miltelių.
  5. Desertui kepti naudojami elektriniai arba mechaniniai vafliniai lygintuvai, vaflių formelės, kuriose delikatesas kepamas orkaitėje.

Minkšti, purūs Vienos vafliai

Vienos vaflių tešla elektrinėje vaflinėje yra biskvito ir trapios tešlos pagrindo mišinys, gaminamas išplaktų kiaušinių ir sviesto. Teisinga tešlos tekstūra panaši į vidutinio tirštumo grietinę, ji neturėtų būti nei per tiršta, nei per skysta. Jei reikia, miltų kiekis koreguojamas individualiai.

Sudedamosios dalys:

  • kiaušiniai – 3 vnt.;
  • miltai – 300 g;
  • pienas – 200 ml;
  • granuliuotas cukrus – 150 g;
  • sviestas – 180 g;
  • kepimo milteliai – 2 šaukšteliai;
  • druska.

Paruošimas:

  1. Minkštas sviestas įtrinamas su cukrumi.
  2. Įpilkite išplaktus kiaušinius, pieną ir vėl išplakite.
  3. Į gautą mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius, viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Į kiekvieną vaflių kepimo formą įdėkite po 2 šaukštus tešlos ir tolygiai paskirstykite.
  5. Uždarykite prietaisą ir kepkite Vienos vaflius 3–5 minutes.

Traškūs Vienos vafliai

Dažniausiai minkšti Vienos vafliai gali būti ruošiami traškūs. Traškumas bus pasiektas pakeitus tešlos gaminimo technologiją, kuri šiuo atveju bus skystesnė. Pora šaukštų miltų galima pakeisti krakmolu, o tai tik pagerins rezultatą. Karšti produktai vis dar minkšti, o atvėsę tampa traškūs.

Sudedamosios dalys:

  • kiaušiniai – 2 vnt.;
  • miltai – 170 g;
  • pienas – 220 ml;
  • granuliuotas cukrus – 40 g;
  • sviestas – 90 g;
  • kepimo milteliai – 1 arb. šaukštelis;
  • vanilės, druskos.

Paruošimas:

  1. Giliame dubenyje sumaišykite persijotus miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską ir vanilę.
  2. Trynius atskirai išplakite su minkštu sviestu ir pienu, tada suberkite sausą mišinį, maišydami.
  3. Atskirai išplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų, tada švelniai įmaišykite į tešlą.
  4. Įdėkite pagrindą į kiekvienos formos centrą ir uždarykite vaflinę.
  5. Kepkite traškius Vienos vaflius vidutinėje temperatūroje 5–8 minutes.

Vienos vafliai su sūriu

Nuostabus desertas pusryčiams ar bet kokiam arbatėlės vakarėliui bus neįtikėtinai gardūs Vienos sūrio vafliai. Patartina naudoti minkštą sūrį pakuotėse arba papildomai suplakti grūdėtą trintuvu, jei reikia, įberiant šaukštą ar du grietinės. Kiaušiniai naudojami dideli, mažiems reikės dar vieno.

Sudedamosios dalys:

  • kiaušiniai – 2 vnt.;
  • miltai – 3 šaukštai šaukštai;
  • sūris – 180 g;
  • granuliuotas cukrus – 2,5 šaukšto;
  • augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas šaukštas;
  • kepimo milteliai – 0,5 šaukštelio;
  • vanilės, druskos.

Paruošimas:

  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir žiupsneliu druskos, kol tūris padvigubės.
  2. Toliau plakdami, dalimis suberkite sūrį, miltus su kepimo milteliais ir augalinį aliejų.
  3. Į vaflių formeles supilkite šiek tiek tešlos ir tolygiai paskirstykite.
  4. Kepkite Vienos vaflius su sūriu 4 minutes.

Vienos vafliai ant kefyro

Vienos vafliai su kefyru yra minkšti, porėti ir purūs. Švelnumą ir burnoje tirpstantį skonį suteiks iki spindesio išplaktas aukštos kokybės sviestas. Desertas patiekiamas su puodeliu arbatos, kavos, pieno, kakavos arba papildytas vaisiais, uogomis, plakta grietinėle ar vaisių sirupu, gaunant visiškai naują saldumyną.

Siūlome paragauti:  Nepaprastas Kutuzovo tortas. Jokios orkaitės, jokio smeigtuko, jokių blynų

Sudedamosios dalys:

  • kiaušiniai – 3 vnt.;
  • miltai – 350 g;
  • kefyras – 200 ml;
  • granuliuotas cukrus – 100 g;
  • sviestas – 200 g;
  • kepimo milteliai – 1 arb. šaukštelis;
  • vanilės, druskos.

Paruošimas:

  1. Minkštas sviestas plakamas su cukrumi iki baltos masės.
  2. Įmuškite kiaušinius po vieną ir toliau plakite.
  3. Į pagrindą supilkite kefyrą, įberkite kepimo miltelius su miltais, vanilinu ir druska.
  4. Į kiekvieną formą įdėkite 2 šaukštus tešlos.
  5. Vienos vafliai kepami per 4–5 minutes.

Vienos kukurūzų miltų vafliai

Paprastas Vienos vaflių su kukurūzų miltais receptas pakeis klasikinį produktų skonį, suteiks jiems lengvo kramtumo. Galite šiek tiek pakeisti kvietinių miltų proporcijas, bet nedėkite mažiau nei kukurūzų miltų. Savotišką pikantiškumą šiuo atveju suteiks rudojo cukraus ir malto cinamono pabarstymas.

Sudedamosios dalys:

  • kiaušiniai – 2 vnt.;
  • kvietiniai miltai – 250 g;
  • kukurūzų miltai – 150 g;
  • pienas – 200 ml;
  • granuliuotas cukrus – 120 g;
  • sviestas – 130 g;
  • kepimo milteliai – 1 arb. šaukštelis;
  • rudasis cukrus – 4 šaukštai;
  • cinamonas – 1 šaukštelis;
  • vanilės, druskos.

Paruošimas:

  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi.
  2. Įpilkite pieno, sviesto, vanilės, druskos ir dviejų rūšių miltų su kepimo milteliais.
  3. Supilkite tešlą į vaflinių kepimo formeles ir kepkite gaminius 5 minutes.
  4. Karšti Vienos kukurūzų vafliai patepami sviestu ir pabarstomi cinamono bei rudojo cukraus mišiniu.

Vienos vafliai su grietine

Vaflių tešlos sudėtis gali būti grietinė, kuri kartu su augaliniais riebalais pakeis pieną ir sviestą. Šios versijos produktai turi savo unikalų subtilų skonį, kuris patiks visiems naminių kepinių gerbėjams. Prieš patiekiant vafliai pabarstomi cukraus pudra.

Sudedamosios dalys:

  • kiaušiniai – 4 vnt.;
  • kvietiniai miltai – 130 g;
  • grietinė – 130 g;
  • granuliuotas cukrus – 100 g;
  • augalinis aliejus – 2 šaukštai;
  • vanilės, druskos, cukraus pudros.

Paruošimas:

  1. Kiaušinių baltymus išplakite su žiupsneliu druskos, o tada trynius su cukrumi iki baltos masės.
  2. Į trynius įpilkite grietinės, vanilės ir miltų.
  3. Švelniai įmaišykite kiaušinio baltymo putas į tešlą.
  4. Kepkite Vienos vaflius su grietine, paskirstydami tešlos porcijas formelėse, 3–5 minutes, pabarstykite milteliais.

Vienos vafliai su bananais

Minkšti Vienos vafliai, kurių receptas bus pateiktas šiame skyriuje, ruošiami iš viso grūdo ir avižinių miltų, o skoniui į juos dedama bananų minkštimo. Tokį sveiką ir labai skanų desertą galite patiekti su plakta grietinėle, pjaustytais bananais ir smulkintais graikiniais riešutais.

Sudedamosios dalys:

  • viso grūdo miltai – 80 g;
  • avižiniai dribsniai – 25 g;
  • pienas – 90 ml;
  • aliejus – 1 valgomasis šaukštas šaukštas;
  • medus – 1 valgomasis šaukštas;
  • kiaušinis – 1 vnt.;
  • bananas – 1 vnt.;
  • riešutai – 25 g;
  • cinamonas – ¼ šaukštelio;
  • kepimo milteliai – 1 arb. šaukštelis;
  • plakta grietinėlė

Paruošimas:

  1. Sumaišykite visus sausus ingredientus.
  2. Atskirai išplakite kiaušinį, įpildami medaus, sviesto ir pieno.
  3. Supilkite skystą mišinį į sausą mišinį ir išmaišykite.
  4. Įdėkite pusę smulkiai supjaustyto banano ir riešutų.
  5. Supilkite masę į vaflinės kepimo formą ir kepkite 4–5 minutes.
  6. Vaflių viršų apibarstykite grietinėle, apibarstykite bananu, riešutais ir patiekite.
Siūlome paragauti:  Mano mėgstamiausias "GO" pyragas kiekvienai dienai. Jis paruoštas akimirksniu!

Vienos šokoladiniai vafliai

Gardūs Vienos vafliai su sodriu šokolado skoniu patiks įvairaus amžiaus valgytojams. Tešlai būdingas skonis suteikiamas įdedant kakavos miltelių, o prieš patiekiant gatavi produktai užpilami ištirpintu šokoladu su pienu arba grietinėle. Į pagrindą galima papildomai įmaišyti šokolado griežinėlių arba papildyti riešutais.

Sudedamosios dalys:

  • kiaušiniai – 2 vnt.;
  • kvietiniai miltai – 1 puodelis;
  • pienas – 6 šaukštai;
  • granuliuotas cukrus – 100 g;
  • sviestas – 130 g;
  • kakava – 4 šaukštai;
  • šokoladas – 50 g;
  • grietinėlė arba pienas – 3 šaukštai šaukštų;
  • kepimo milteliai – 1 arb. šaukštelis;
  • vanilės, druskos.

Paruošimas:

  1. Ištirpintą sviestą sumaišykite su kakava.
  2. Trynius išplakite su cukrumi, vanile ir druska.
  3. Suberkite kakavos mišinį, pieną, miltus ir kepimo miltelius, tada atsargiai įmaišykite kiaušinių baltymus.
  4. Kepkite vaflius, paskirstydami tešlą vaflinės formoje 3–5 minutes.
  5. Ištirpinkite šokoladą su pienu ir užpilkite ant produktų.

Vienos vafliai su sūriu

Užkandžiai nesaldinti Vienos vafliai gali būti paruošti sekmadienio arba kasdieniams pusryčiams, paįvairinant kasdienį meniu. Produktų įdaras gali būti pjaustytas arba tarkuotas sūris, tačiau dar įdomesni pyragaičiai gaunami su kumpiu arba dešra. Jei pageidaujate, į tešlą galite įdėti šiek tiek žalumynų ar prieskonių.

Sudedamosios dalys:

  • kiaušiniai – 3 vnt.;
  • kvietiniai miltai – 2 puodeliai;
  • pienas – 1 stiklinė;
  • granuliuotas cukrus – 1 šaukštelis;
  • sviestas – 120 g;
  • druska – 0,5 šaukštelio;
  • kepimo milteliai – 1 valgomasis šaukštas šaukštas;
  • sūris – 70 g;
  • kumpis – 130 p.

Paruošimas:

  1. Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi.
  2. Įpilkite ištirpinto sviesto ir pieno.
  3. Į pagrindą sumaišykite miltus su kepimo milteliais, tada suberkite tarkuotą sūrį ir griežinėliais pjaustytą kumpį.
  4. Kepkite Vienos vaflius su kumpiu ir sūriu 5 minutes, įdėdami pagrindo dalis į vaflinės formą.

Vienos vafliai orkaitėje

Jei neturite vaflinės, Vienos vaflius galite lengvai pasigaminti orkaitėje, jei tik turėsite specialią silikoninę kepimo formą. Žemiau pateiktame pagrindiniame recepte yra mažiausiai sviesto, kuris sumažina deserto kalorijų kiekį, tačiau praktiškai neturi jokios įtakos gatavo produkto skoniui.

Sudedamosios dalys:

  • kiaušiniai – 2 vnt.;
  • kvietiniai miltai – 130 g;
  • kefyras – 170 ml;
  • granuliuotas cukrus – 1 valgomasis šaukštas šaukštas;
  • sviestas ir augalinis aliejus – po 1 valgomąjį šaukštą;
  • kepimo milteliai – 0,5 šaukštelio;
  • vanilė, druska, šokolado glajus, riešutai.

Paruošimas:

  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska.
  2. Įpilkite ištirpinto sviesto, kefyro, vanilės, kepimo miltelių ir miltų.
  3. Sutepkite kepimo formą augaliniu aliejumi, supilkite į ją tešlą ir kepkite vaflius iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
  4. Jie užpila skanėstą su užpilu ir pabarsto riešutais.
167

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!