Pyragą pagaminsite labai greitai, o skonis, kaip manau, gaunasi daug skanesnis nei pačių blynų. Jį galite patiekti su grietine, su padažais arba grietine su česnakais ir krapais – gaunasi puikus derinys.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- bulvių, 600 g;
- sūrio, 60 g;
- druskos, pipirų, prieskonių, žolelių;
- kiaušinių, 3 vnt;
- manų kruopos, 2 šaukštai.
Kepimo procesas
Česnaką ir šviežias žoleles galite pakeisti sausais prieskoniais ir pridėti įvairių bulvėms tinkančių prieskonių
. Bulves sutarkuokite ir sumaišykite su tarkuotu sūriu ir kiaušiniais. Masę išmaišykite
iki vientisos masės, pasūdykite, pagardinkite pipirais, įberkite bet kokių prieskonių ir smulkintų žolelių, manų kruopų.
Išmaišykite ir palikite 5 minutėms, kad išbrinktų
.
Patarimas: jei masė pasirodys skysta ir suprasite, kad ji neišlaikys formos, įberkite daugiau manų kruopų.
Keptuvę patepkite augaliniu aliejumi ir paskleiskite masę, išlyginkite
. 15 minučių ant vidutinės ugnies kepkite iš vienos pusės.
Naudodami lėkštę, apverskite pyragą į kitą pusę ir kepkite 10 minučių, kol paruduos
.
Pyragą patiekiau karštą su padažais ir grietine. Nors, kaip man atrodo, ir šaltas. Pyragas tiesiog nuostabus. Kartais, kai turiu laiko, taip pat pakepinu grybus ir svogūnus ir pasigaminu tokį įdarą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.